Selectați Pagina

CIFRE IMPRESIONANTE: Nou record de pasageri pe Aeroportul „Ferenc Liszt” din Budapesta

CIFRE IMPRESIONANTE: Nou record de pasageri pe Aeroportul „Ferenc Liszt” din Budapesta

Aeroportul Internaţional „Ferenc Liszt” din Budapesta a doborât un nou record privind numărul pasagerilor, anul trecut aeroportul budapestan fiind tranzitat de 14,9 milioane de călători. Administratorul aeroportului a mai anunţat şi intenţia de a investi 225 de miliarde de forinţi (peste 700 milioane de euro).

Directorul de comunicare al Budapest Airport, Mihály Hardy a declarat miercuri pentru agenţia ungară de presă MTI, că anul trecut au tranzitat aeroportul 14 milioane 867 de mii de pasageri, ceea ce reprezintă o creştere de 13,5 procente, cea mai mare rată din Europa Centrală şi de Est. Numărul aterizărilor şi decolărilor a crescut cu 12 procente.

Anul trecut 45 de companii aeriene au operat pe Aeroportul Liszt Ferenc, fiind disponibile 134 de destinaţii. În comunicatul de presă remis de Budapest Airport se mai precizează că anul trecut au fost introduse noi rute pe distanţă lungă, respectiv American Airlines a zburat spre Philadelphia, LOT spre New York şi Chicago, dar şi companiile Wizz Air şi Ryanair, care dau 49 la sută din traficul de pe aeroport, au realizat şi ele importante extinderi. Anul acesta Budapest Airport plănuieşte introducerea unor noi curse, iar LOT a anunţat deja că din februarie va zbura zilnic la Aeroportul London-City, iar China Eastern va opera un zbor care va lega capitala Ungariei de Shanghai.

Administratorul aeroportului a mai anunţat că până în 2024 se vor realiza investiţii în valoare de 225 de miliarde de forinţi, astfel extinzându-se capacitatea aerogării. Cea mai importantă componentă va fi construirea unui terminal nou, lângă terminalul 2A. Printre altele, anul acesta va fi predat centrul de manipulare a mărfii Cargo City şi vor fi deschise două noi porţi de securitate pentru controlul pasagerilor.

MTI

X