De Ziua Artei Fotografice în România, la Bucureşti va avea loc o expoziţie despre staţiunea Fonyód, Ungaria

De Ziua Artei Fotografice în România, la Bucureşti va avea loc o expoziţie despre staţiunea Fonyód, Ungaria

Cu ocazia Zilei Artei Fotografice în România, la Bucureşti va avea loc o expoziţie care prezintă staţiunea maghiară Fonyód, a transmis Institutul Cultural Maghiar Balassi din Bucureşti,  agenţiei de presă MTI. În cadrul expoziţiei, oraşul-port Fonyód, aflat pe malul sudic al lacului Balaton va fi prezentat prin intermediul unor fotografii de arhivă. Astfel, Institutul Balassi din Bucureşti continuă seria de expoziţii fotografice care prezintă staţiunile din Bazinul Carpatic. Prima expoziţie a avut loc anul trecut şi a prezentat celebrul Borsec, oraş înfrăţit cu Fonyód.

În vara anului 2019, fotografiile de arhivă selectate de către bibliotecarul István Varga din Fonyód au fost expuse deja la Borsec, astfel, aceasta este cea de-a doua ocazie în care sunt prezentate publicului din România. După vernisajul de marţi, cei prezenţi vor putea asista la concertul pianistului Ábel Veress din Fonyód, care la ediţia cu numărul 15 al Festivalului Muzicii Maghiare organizat de către Institutul Balassi a obţinut premiul „Cziffra György”.

Începând din 2010, ziua de 11 ianuarie, ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmári este Ziua Artei Fotografice din România. Artistul s-a născut la Cluj-Napoca, a trăit în secolul al XIX-lea şi a fost primul şi cel mai important fotograf documentarist şi de artă din Vechiul Regat al României.

viziteazaungaria.ro/MTI

 

X