Wizz Air anunță frecvenţă zilnică pe ruta Budapesta-Târgu Mureş

Wizz Air anunță frecvenţă zilnică pe ruta Budapesta-Târgu Mureş

Începând din toamnă, aeronavele Wizz Air vor zbura zilnic între Budapesta şi Târgu-Mureş, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, luni, la Budapesta. Potrivit lui Péter Szijjártó, este un interes fundamental al Ungariei să aibă legături rapide şi eficiente cu lumea. Graniţele naţiunii nu coincid cu cele ale ţării, economia este deschisă, 86,5% din PIB este constituit de exporturi, astfel că accesul rapid către diverse destinaţii este deosebit de importantă, a subliniat ministrul ungar – informează agenția de presă MTI.

Péter Szijjártó a explicat că extinderea ofertei de zbor cu Târgu Mureş este un interes al politicii naţionale. Este important ca menţinerea legăturii dintre Ungaria şi maghiarii din afara graniţelor să fie cât mai simplă şi mai accesibilă, a specificat. Odată cu extinderea din octombrie, Wizz Air va asigura pe zborurile sale 132.000 de locuri pe an, în loc de 38.000.

József Váradi, şeful Wizz Air a reamintit, la conferinţa de presă, că legătura cu Târgu Mureş există încă de peste 10 ani, însă cele două zboruri pe săptămână au reuşit să deservească doar o mică parte a cererii existente; acum, când se va zbura zilnic, noua cursă va fi o soluţie bună şi pentru călătoriile de afaceri, nu doar pentru cele în scop de turism.

După conferinţa de presă, Péter Szijjártó a răspuns la întrebarea unui jurnalist, specificând că este important ca din Ungaria să fie disponibile tot mai multe destinaţii directe, însă regulile trebuie să fie respectate de toată lumea, iar aeroportul trebuie să furnizeze servicii de o calitate corespunzătoare.

MTI

X