Budapesta este cea afectată de lipsa turiştilor străini

Budapesta este cea afectată de lipsa turiştilor străini

Budapesta este cea mai afectată de declinul înregistrat în domeniul turismului în urma epidemiei de coronavirus, întrucât la lacul Balaton şi în alte locuri turistice din ţară, cererea internă compensează într-o anumită măsură lipsa turiştilor străini – a declarat Róbert Richárd Kiss, jurnalist şi expert în turism, pe canalul public de ştiri M1, duminică dimineaţă.

Potrivit acestuia, Budapesta suferă cel mai mult în urma faptului că în ţară nu mai sosesc turişti din străinătate, lucru reflectat şi de scăderea semnificativă a preţurilor hotelurilor. Deşi anul 2019 a fost un an record, când în Ungaria a sosit un număr deosebit de mare de turişti din Marea Britanie, Germania, Italia, Rusia şi China, anul acesta, locurile de cazare din Budapesta trebuie să se concentreze pe turismul intern, cu preţuri mai mici şi cu oferte de pachete promoţionale, a explicat Kiss.
    
La Balaton este plin, aici, hotelierii şi proprietarii de restaurante se pot aştepta chiar la o lună august cu mai mulţi turişti decât anul trecut. Dar şi în alte locuri turistice din ţară, cum ar fi regiunile Őrség, Sopron sau Lacul Tisza şi aşezările din jurul acestuia, ultima lună a verii poate fi una foarte bună pentru cei din turism, a subliniat expertul.

MTI

X