Selectați Pagina

Uzina Mercedes din Kecskemét îşi va dubla suprafaţa de producţie

Uzina Mercedes din Kecskemét îşi va dubla suprafaţa de producţie

Uzina Mercedes din Ungaria va deveni una dintre cele mai importante unităţi ale grupului în urma dublării suprafeţei de producţie. Anul viitor va începe producţia de modele electrice, va fi creat un număr mare de noi locuri de muncă şi infrastructura locală va fi dezvoltată în continuare, a declarat, joi, la Kecskemét, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Potrivit comunicatului MAE ungar, ministrul a vizitat noua hală de producţie a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft., aflată în construcţie, după care i-a înmânat Marea Cruce a Ordinului de Merit al Ungariei lui Christian Wolff, Director General al companiei, în semn de recunoaştere pentru activitatea sa în promovarea creşterii industriei auto din Ungaria.
    În discursul său, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că viitoarea coloană vertebrală a economiei europene va fi în mod evident industria automobilelor electrice, iar una dintre emblemele acesteia va fi Mercedes, care şi-a concentrat strategia de electromobilitate în Ungaria.
    În opinia sa, acele ţări care pot atrage cele mai multe investiţii în domeniul industriei automobilelor electrice vor creşte cel mai rapid şi mai dinamic.
    
Capacitatea în continuă expansiune a companiei germane din Ungaria va avea o contribuţie majoră pentru ca „Ungaria să devină unul dintre cele mai importante centre ale industriei europene de automobile electrice, poate chiar cel mai important”, a subliniat Péter Szijjártó.
    
„Vor fi construite noi hale în care vor fi amplasate noile linii de caroserii şi de asamblare. Ca urmare a tuturor acestor dezvoltări, producţia de modele bazate pe noua platformă electrică va începe anul viitor. Vor fi create un număr mare de noi locuri de muncă, iar infrastructura din Kecskemét va continua să se dezvolte”, a declarat ministrul.
    
Compania Mercedes, care are în Ungaria aproximativ 5 000 de angajaţi, aduce în Ungaria modele de gamă superioară şi cu înaltă tehnologie, în urma unei investiţii majore, anunţată anul trecut. Producţia acestora va începe în 2024, iar, ca urmare a dezvoltărilor, uzina din Kecskemét va deveni una dintre cele mai importante unităţi de producţie ale întregului concern, va crea multe locuri de muncă noi şi va dezvolta infrastructura locală, a mai adăugat politicianul.
    
„Industria auto ungară, veche de 120 de ani, s-a întâlnit cu tradiţia de aproape 140 de ani a Mercedes-Benz. Ungurii harnici care îşi iubesc munca s-au întâlnit cu precizia germană şi cu una dintre cele mai mari şi mai inovatoare mărci auto din lume”
, a concluzionat Szijjártó.
   
 Acesta a precizat că, în anul 2022, industria auto din Ungaria a avut cel mai bun an din istoria sa, sectorul a avut 150 000 de angajaţi şi o valoare a producţiei care a depăşit 12 000 de miliarde de forinţi (32,09 miliarde euro), iar rata de export a fost în jur de 90%.
    În plus, impulsul a fost menţinut după ce primele cifre pentru acest an arată că sectorul şi-a crescut randamentul cu 40%, a mai adăugat ministrul.
    De asemenea, acesta a subliniat că firmele germane continuă să fie cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria.

MTI

X