Selectați Pagina

Fostul handbalist originar din Odorheiu Secuiesc, Ferenc Ilyés este noul preşedinte al Federaţiei Maghiare de Handbal

Fostul handbalist originar din Odorheiu Secuiesc, Ferenc Ilyés este noul preşedinte al Federaţiei Maghiare de Handbal

Fostul handbalist originar din Odorheiu Secuiesc, Ferenc Ilyés, selecţionat de 229 ori în echipa naţională a Ungariei, a fost ales vineri preşedinte al Federaţiei Maghiare de Handbal (MKSZ) la adunarea delegaţilor federaţiei.

La întrunrea de alegeri de la Budapesta au fost prezenţi 140 din cei 150 de delegaţi, Ilyés a obţinut 139 voturi şi o abţinere, el fiind singurul candidat. Durata mandatul preşedintelui este de cinci ani.
    
Preşedintele anterior, Máté Kocsis, se afla la conducerea MKSZ din 17 aprilie 2015, timp de aproape opt ani, dar de data aceasta nu a mai candidat pentru un nou mandat.  
    
Născut şi crescut la Odorheiu Secuiesc, Ilyés are 41 de ani, s-a mutat în Ungaria în 2000. El a petrecut câte două stagiuni la echipele din Szeged şi din Veszprém, a mai jucat la Makó, la TBV Lemgo (Germania) şi la Wisla Plock (Polonia), apoi la Tatabánya (în perioada 2016-2021). A câştigat de trei ori campionatul Ungariei, de câte două ori Cupa Ungariei şi Cupa EHF, iar o dată Cupa Cupelor EHF. Între 2003 şi 2019, a marcat 502 goluri în 229 de meciuri jucate pentru echipa naţională. S-a clasat pe locul al 4-lea la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 şi Londra 2012, cel mai bun rezultat obţinut la campionatele mondiale fiind locul 5 în 2009.
    
De la retragerea sa, a lucrat ca manager de club la MOL Tatabánya KC şi ca însărcinat al preşedintelui MKSZ responsabil pentru handbalul maghiar în afara graniţelor Ungariei. De asemenea, a activat ca preşedinte al consiliului de administraţie al Fundaţiei „Együtt növünk fel!” (Creştem împreună).

MTI

X