Ungaria a devenit una dintre cele mai sigure ţări din Europa

Ungaria a devenit una dintre cele mai sigure ţări din Europa

Faptul că Ungaria a devenit, astăzi, una dintre cele mai sigure ţări din Europa se datorează şi muncii depuse de Consiliul Naţional pentru Prevenirea Criminalităţii (NBT), a declarat secretarulul ungar de stat al Ministerului de Interne în cadrul Parlamentului Ungariei, Bence Rétvári, miercuri, la Budapesta, la şedinţa jubiliară a organizaţiei înfiinţate în urma cu zece ani.

La evenimentul organizat în apropierea zilei prevenirii criminalităţii, Bence Rétvári a declarat că pe lângă activităţile NBT, la faptul că numărul infracţiunilor cunoscute au scăzut la o treime într-un deceniu a contribuit şi consolidarea sistemului juridic şi al poliţiei, precum şi faptul că există un nivel ridicat de ocupare a forţei de muncă. Asta înseamnă că în timp ce în urmă cu un deceniu, în decursul unui an aveau 447 000 de infracţiuni, în ultimul an au existat doar 154 000, a adăugat secretarul de stat.
    
Secretarul de stat a făcut referire la un sondaj francez, potrivit căruia doar 4% dintre respondenţii din Ungaria au spus că nu se simt în siguranţă. În schimb, în Germania nu se simt în siguranţă 15% dintre oameni, în Belgia, 20%, în Franţa, 24%, iar în Suedia, 58%.
    
În Franţa, în cartierele urbane în care locuiesc migranţi, 6 din 10 persoane se tem să nu devină victime ale unei infracţiuni, iar 83% dintre cei care trăiesc în astfel de zone ar dori o prezenţă mai activă a poliţiei. În acelaşi timp, în Germania, numărul atacurilor cu cuţit săvârşite în trenuri şi gări a crescut de la 166, la 336, în decursul unui singur an, a mai menţionat secretarul de stat.
    
Politicianul a atras atenţia şi asupra faptului că activitatea de prevenire a infracţionalităţii se desfăşoară şi la frontierele naţionale, întrucât odată cu migraţia îşi face apariţia şi crima organizată. Asta înseamnă că prin protejarea frontierei protejăm şi poporul maghiar, astfel încât oamenii să nu devină victimele unor infracţiuni, a subliniat Bence Rétvári.

MTI

X