Selectați Pagina

72 de migranți ascunși în TIR-uri, depistați în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

72 de migranți ascunși în TIR-uri, depistați în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand, Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 72 de cetăţeni străini, provenind din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc și un bulgar, care conduceau ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese de carbon, respectiv metal, pentru societăți comerciale din Cehia și Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al celor două mijloace de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, 41 de cetăţeni din India, Bangladesh, Afganistan şi Siria ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare, conduse de un cetățean român.  Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta România – Ungaria.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, douăzeci de persoane, cetățeni din Siria și Irak. 

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde, în urma unui control asupra unui automarfar condus de un cetățean român ce transporta granule din plastic pentru o societate din Ungaria, polițiștii de frontieră au descoperit unsprezece cetățeni din Nepal și India ascunși printre mărfurile transportate.

X