Selectați pagina

Se redeschid ștrandurile din Hajdúszoboszló – Pregătiri pentru primirea oaspeţilor în condiţii de siguranţă

Se redeschid ștrandurile din Hajdúszoboszló – Pregătiri pentru primirea oaspeţilor în condiţii de siguranţă

După trei luni de închidere din cauza epidemiei de coronavirus, oraşul Hajdúszoboszló este pregătit să-şi deschidă porţile în faţa turiştilor, a spus primarul oraşului balnear joi, la conferinţa de presă care a inaugurat sezonul turistic.

Gyula Czeglédi a declarat: În urma unui sondaj derulat în cercul oaspeţilor fideli, a reieșit faptul că 82% din aceştia au dat un răspuns pozitiv la întrebarea dacă vor merge anul acesta la Hajdúszoboszló, 15,5% se mai gândesc şi doar 2,5% au spus că nu vor profita de concediul de vară.

Primarul a mărturisit că două treimi din cei întrebaţi preferă cazarea la particulari, în pensiuni sau în apartamente, doar o treime din turişti aleg un hotel. În cadrul programului destinat sprijinirii turismului, anul acesta se vor renova un număr mare de locuri de cazare private din Hajdúszoboszló, care vor oferi oaspeţilor servicii de calitate, a adăugat primarul oraşului.
    
Gyula Czeglédi a subliniat că au făcut pregătiri serioase pentru primirea oaspeţilor în condiţii de siguranţă, atât în spaţiile publice, cât şi în incinta băilor, pentru ca sejurul la Hajdúszoboszló să fie o experienţă cu adevărat plăcută. Programele propuse nu vor crea mai aglomerări, însă tot timpul vor avea loc programe culturale, sportive sau gastronomice în diferite puncte ale oraşului.

După apelul primăriei s-au mobilizat în jur de 40 de organizaţii civile, comunităţi de artişti şi de creatori din localitate, precum şi instituţii artistice, iar din această mobilizare, în decursul a 60 de zile, a rezultat peste 300 de programe culturale ce vor avea loc în oraşul balnear în sezonul estival.
    
Printre programele planificate se numără spectacole de dans popular şi modern, concerte de muzică populară, clasică şi modernă, prezentări ale artizanilor şi păstrătorilor tradiţiilor, şi va fi deschis din nou cinematograful în are liber.
    
La rândul său, viceprimarul Gergely Kovács a evidenţiat dintre programele sportive Zilele călăriei de la Hajdúszoboszló, întâlnirea camionagiilor, finişul etapei a 2-a a concursului ciclist „Tour de Hongrie”, ediţia a 30-a, defilarea automobilelor de epocă şi turneul de tenis TOP6 la care vor participa cele mai bune 6 sportive din Ungaria.

X