Selectați Pagina

Ungaria se apucă de modernizarea autostrăzilor

Ungaria se apucă de modernizarea autostrăzilor

Ungaria, din data de 12 aprilie, începe cea mai amplă modernizare de şosele rapide, a anunţat Compania Ungară de Dezvoltare a Infrastructurii Concesionate (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – MKIF). Lucrările vor fi efectuate pe autostrăzile M1, M15, M3, M30, M35, M4, M7 şi M8.
    
În acest an, 297 de kilometri (2 milioane de metri pătraţi) de asfalt învechit va fi înlocuit cu un start nou de asfalt. Potrivit comunicatului, specialiştii de la MKIF vor începe aşa-numitele lucrări de nivelare pe autostrăzile M3 şi M7. Finalizarea completă a lucrărilor va dura până în anul 2025.
    
În plus, 200 de poduri şi pasaje supraterane vor fi renovate în întreaga ţară, inclusiv patru poduri mari: peste râul Rába, podul de la Oszlár peste Tisa, viaductul de la Köröshegy şi podul Pentele. Acoperişurile clădirilor şi toaletelor de la 30 de popasuri vor fi reparate şi vor fi schimbate şi instalaţiile din interiorul acestora. Vor fi plantaţi copaci şi vor fi amplasate coşuri selective de gunoi în punctele de oprire. Acolo unde este necesar, vor fi înlocuite gardurile de protecţie a faunei sălbatice de pe ambele margini ale autostrăzilor.
    
În document se mai arată că modernizarea autostrăzilor va implica devieri şi restricţii de trafic. Toate acestea vor fi comunicate în timp util şi în mod regulat prin intermediul site-ului MKIF, pe Facebook şi la radio prin info-trafic.
    
În acelaşi timp, compania a anunţat că vor încerca să organizeze lucrările în aşa fel încât acestea să cauzeze cât mai puţine inconveniente. Spre exemplu, MKIF a precizat că lucrările de renovare vor începe după Paşti şi nu vor exista lucrări planificate în prealabil, pe autosatrada M7, între capitală şi Lacul Balaton, în perioada vacanţei şcolare.
    
Înainte de a porni la drum, călătorii sunt rugaţi să verifice întotdeauna situaţia actuală a traficului şi să îşi planifice călătoriile cu timpi de parcurs mai lungi, pe durata lucrărilor de renovare, se mai arată în comunicatul MKIF.

MTI

X