Wizz Air va efectua cu 20% mai puţine zboruri faţă de numărul planificat

Wizz Air va efectua cu 20% mai puţine zboruri faţă de numărul planificat

Compania aeriană Wizz Air va efectua cu 20% mai puţine zboruri faţă de numărul planificat anterior, din cauza restricţiilor de circulaţie instaurate recent.

Potrivit informaţiilor companiei, în luna august au folosit 80% din capacitatea anului anterior, însă pentru perioada toamnei şi a iernii, din cauza noilor restricţii, se prevede o capacitate de numai 60% în loc de 80% şi nu poate fi exclus că vor fi anulate şi alte curse.

    Astfel, Wizz Air poate trimite în rezervă o parte a flotei sale pe perioada programului zborurilor în sezonul de iarnă, pentru a reduce şi prin aceasta cheltuielile de exploatare.
Cu toate acestea, compania aeriană este sigură că va ieşi câştigătoare din criza declanşată de epidemia de coronavirus, deoarece modelul lor de afaceri care asigură cheltuieli de exploatare foarte reduse reprezintă – conform afirmaţiilor companiei – un mare avantaj concurenţial faţă de celelalte societăţi de transport aerian.
    
La bursa londoneză, în perioada tranzacţiilor după-amiezii, cursul acţiunilor companiei aeriene a scăzut cu 5%.
    
Conform înştiinţării date de guvernul maghiar săptămâna trecută şi ţinând cont de reglementările detaliate, Ungaria şi-a închis frontierele, intrarea în ţară fiind permisă – cu câteva excepţii – doar cetăţenilor maghiari şi persoanelor cu permis de şedere.

X