Proiectul turistic din care fac parte cele şase ţări prin care trece Dunărea va începe la sfârşitul lunii februarie

Proiectul turistic din care fac parte cele şase ţări prin care trece Dunărea va începe la sfârşitul lunii februarie

Proiectul turistic DANUrB+, din care fac parte cele şase ţări prin care trece Dunărea, va începe la data de 26 februarie, cu o conferinţă online, au transmis autorităţile locale ale judeţului Pesta, către agenţia de presă MTI.

András Ambrus, şeful biroului de presă din cadrul Consiliului Judeţean Pesta, a relatat că proiectul care are loc între 2020 şi 2022 este o continuare a programului de cercetare DANUrB desfăşurat între 2017 şi 2019. Bugetul pentru faza actuală este de 2,7 milioane de euro. La lucrările comune participă Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria. Din parteneriatul format din 19 membri fac parte 6 universităţi, institute de cercetare şi agenţii care se ocupă de turism şi dezvoltare regională, primării şi organizaţii neguvernamentale. Programul a fost dezvoltat şi este gestionat de Catedra de Urbanism de la Universitatea Tehnică şi Economică din Budapesta.
    
Scopul iniţiativei este acela de a crea o reţea spaţio-culturală cuprinzătoare, denumită „Promenada Culturală Europeană”, care să conecteze comunitatea dunăreană şi să o unească sub un singur brand, ca o destinaţie turistică unitară, a explicat András Ambrus.
    
Proiectul oferă itinerarii tematice şi oportunităţi de dezvoltare care pot creşte numărul vizitatorilor, făcând ca timpul pe care aceştia îl petrec în regiune să fie unul mai lung şi mai plin de conţinut cultural.
    
MTI

X