Selectați pagina

Papa Francisc va vizita Ungaria!

Papa Francisc va vizita Ungaria!

Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la liturghia de la încheierea Congresului Euharistic Internaţional, care va avea loc la 12 septembrie, a declarat luni cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom şi Budapesta.

 Liturghia care va încheia Congresul Euharistic Internaţional, numită statio orbis, o liturghie dedicată oraşului şi lumii, este cel mai solemn moment din program. De aceea, „se cade” şi se obişnuieşte ca în cazurile în care Papa vizitează Congresul Euharistic Internaţional să participe la această liturghie.

„Vizita Papei reprezintă o mare bucurie pentru arhiepiscopie şi pentru întreaga conferinţă episcopală, oferindu-ne, tuturor, mângâiere şi speranţă în aceste vremuri dificile”, a adăugat Péter Erdő.
    
Cardinalul a menţionat că vizita Papei Francisc era aşteptată şi la congresul care a fost programat iniţial pentru septembrie 2020, iar atunci când evenimentul a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus, preşedintele János Áder, dar şi însuşi cardinalul, au reiterat invitaţia.
    
Congresul care a fost amânat din toamna anului 2020, va avea loc la Budapesta în perioada 5-12 septembrie a acestui an. Pe lângă liturghii, programul include conferinţe, prezentări şi concerte.
Ungaria va găzdui pentru a doua oară acest eveniment. La liturghia de la finalul celui de-al 34-lea Congres Euharistic Internaţional, care a avut loc în luna mai a anului 1938, la Budapesta, în Piaţa Eroilor, au participat o jumătate de milion de credincioşi.

sursa: MTI

X