Peste 120 de competiţii sportive internaţionale vor fi organizate în acest an în Ungaria

Peste 120 de competiţii sportive internaţionale vor fi organizate în acest an în Ungaria

Anul acesta vor avea loc în Ungaria peste 120 de competiţii sportive internaţionale, inclusiv 4 campionate mondiale de sporturi olimpice unde sportivii pot obţine puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020.

Tünde Szabó, secretar de stat responsabil pentru sport, a declarat miercuri la o conferinţă de presă din Budapesta că „este o prioritate pentru Ungaria să găzduiască cât mai multe evenimente sportive internaţionale”, deoarece, prin intermediul acestora, poate sprijini activitatea sportivă internă, atleţii şi profesioniştii, iar prin intermediul transmisiilor de televiziune, Ungaria şi oraşele ei „pot fi prezentate lumii”.

„Am câştigat încrederea federaţiilor sportive internaţionale şi a lumii sportive internaţionale, putem aduce în Ungaria, rând pe rând, cele mai importante evenimente, dintre care, anul acesta, se evidenţiază Campionatul Mondial de Tenis de Masă, de Kaiac-canoe, de Scrimă şi de Pentatlon Modern”, a declarat secretarul de stat.
Tünde Szabó a reamintit că la finalul acestei săptămâni începe la Budapesta Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă Feminin, iar la acest eveniment se va acorda o atenţie deosebită şi aspectelor ecologice.

„În luna iulie vom organiza Campionatul Mondial de Scrimă în sala de sporturi BOK în faţa a 15.000 de spectatori, iar în august Szeged va găzdui Campionatul Mondial de Kaiac-canoe unde pot fi obţinute 80% din punctele necesare pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, federaţia ungară aşteptându-se, în cele 5 zile, la prezenţa a 40-50.000 de suporteri”, a declarat secretarul de stat.

În septembrie va avea loc la Budapesta Campionatul Mondial de Pentatlon Modern cu numeroşi atleţi şi spectatori, precum şi Festivalul de Familie Pentatlon cu programe culturale şi de divertisment.

Attila Vári, preşedintele Federaţiei Ungare de Polo (MVLSZ), a declarat la conferinţa de presă că cele mai mari investiţii sportive din istoria Ungariei a avut loc în ultimii 10 ani.

„Cred că, începând din 2010, familia sportului maghiar s-a mobilizat foarte serios, s-a creat o viaţă efervescentă şi am parcurs o perioadă de dezvoltare extraordinară”, a declarat multiplul campion olimpic.

Preşedintele MVLSZ a declarat că, în ultimii ani, Ungaria a ridicat foarte sus ştacheta privind calitatea organizării evenimentelor sportive internaţionale, cum ar fi Campionatul Mondial de Nataţie, de Judo, precum şi Campionatul Mondial de Lupte.

MTI/viziteazaungaria.ro

X