Selectați Pagina

Budapest Airport anunță 15 zboruri noi pentru sezonul de vară

Budapest Airport anunță 15 zboruri noi pentru sezonul de vară

15 noi zboruri pleacă de la Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta în timpul perioadei de vară, noul program de zboruri a intrat în vigoare de la 1 aprilie, iar companiile aeriene vor oferi 12,4 milioane de locuri până la sfârşitul lunii octombrie.

Un zbor nou va decola în data de 7 iunie pe ruta Shanghai – Budapesta, de trei ori pe săptămână şi va fi operat de compania Shanghai Airlines. Wizz Air operează zboruri zilnice către un nou aeroport din Londra, Gatwick, Flydubai va lega, pe timpul verii, Budapesta de Dubai, iar compania poloneză LOT va avea zboruri spre Bruxelles şi Bucureşti de 12 ori pe săptămână.

La fel ca vara trecută, vor fi disponibile din nou zboruri asigurate de Air Canada Rouge cu destinaţia Toronto, respectiv American Airlines cu destinaţia Philadelphia.

Potrivit comunicatului remis de Budapest Airport, până la sfârşitul lunii octombrie, companiile aeriene oferă 12,4 milioane de locuri pentru aceste zboruri, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 7% faţă de vara trecută.
Administratorul aeroportului a transmis că în primul trimestru al acestui an a încetinit creşterea traficului de pasageri, acesta fiind de 6,5% faţă de perioada ianuarie-martie a anului trecut când rata de creştere a fost de 13,5%.

Potrivit studiului realizat de revista de aviaţie anna.aero, în Europa, compania maghiră Wizz Air este cea care-şi creşte în cea mai mare măsură capacităţile de zboruri pe timpul verii sporindu-şi capacitatea cu 18,2%. Cele mai multe scaune, 40 de milioane, sunt asigurate de Ryanair, iar compania aeriană de linie care va asigura cele mai multe locuri este Turkish Airlines, deoarece Lufthansa, cea mai mare companie de zboruri până în prezent, nu şi-a mărit oferta faţă de anul trecut.

MTI/viziteazaungaria.ro

X