Selectați Pagina

Ungaria va reveni la tranzitarea normală a frontierelor sale interne Schengen

Ungaria va reveni la tranzitarea normală a frontierelor sale interne Schengen

Dacă pandemia de coronavirus nu va lua o turnură neaşteptată, Ungaria va reveni, din 24 iunie, la tranzitarea normală a frontierelor sale interne Schengen, a anunţat ministrul maghiar de externe şi al comerţului interior, Péter Szijjártó, miercuri, la Ambasada Ungariei din Bratislava.

„Acest lucru este bine, întrucât din cele 36 de puncte de trecere ale frontierei dintre Ungaria şi Slovacia, acum funcţionează doar 19, însă dacă vom reuşi să implementăm această decizie, între cele două ţări se va putea circula pe toate drumurile transfrontaliere”, a spus Péter Szijjártó.

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că pandemia a arătat, mai mult ca oricând, cât de mult depindem unii de alţii; de aceea, se doreşte ca în curând, vaccinurile disponibile în Ungaria să poată fi administrate şi persoanelor care locuiesc în acele regiuni şi judeţe ale Slovaciei, care sunt vecine cu Ungaria. Despre acest din urmă subiect, ministrul a spus că în Ungaria a avut loc cea mai rapidă şi cea mai eficientă campanie de vaccinare din Europa, peste 60% din populaţia adultă a ţării fiind vaccinată, astfel că pot fi făcuţi noi şi noi paşi către o viaţă normală.
  
MTI

X