Selectați Pagina

TOP 7 evenimente în PRIMĂVARA 2020 din orașul SZEGED

TOP 7 evenimente în PRIMĂVARA 2020 din orașul SZEGED

Odată cu venirea primăverii, oraşul Szeged oferă vizitatorilor săi adieri calde, vinuri alese, concerte de muzică uşoară, dans şi filme de supans, prezentate în cadrul unor programe interesante. Nici în anul 2020 nu va fi altfel!

Vă plac băuturile tari? Dar mâncărurile gustoase? Dacă răspunsul este afirmativ, locul potrivit pentru Dumneavoastră între 12 şi 15 martie este la Szeged. În această perioadă se organizează cea de a XI-a ediţie a Pălincii şi Pomanei Porcului, ce se va desfăşura în incinta pieţei Széchenyi din centrul oraşului.

Turnul de apă din piaţa Szent István va putea fi vizitat prima dată anul acesta pe 22 martie cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Acest turn de apă construit din beton armat, care funcţionează de peste 100 ani este accesibil publicului destul de rar. Așa că profitaţi de ocazie şi vizitaţi Bătrâna Doamnă pentru a contempla minunata panoramă ce se deschide de pe balconul superior al edificiului. Puteți vizita muzeul fabricării sifonului aflat în clădire.

Tradiții pentru copii și tineri

Înaintea sărbătorilor Pascale, între 4 şi 6 aprilie, iubitorii dansului pot participa la cel de-al XXX-lea Festival Naţional al Dansului Popular pentru Copii şi Tineret. Cu această ocazie un număr impresionant de tineri dansatori vizitează oraşul Szeged ca să îşi etaleze cunoştinţele în domeniu, fapt mult apreciat de familii, tineri şi vârstnici deopotrivă. Prezentarea şi popularizarea dansurilor populare provoacă o adevărată fervoare la aceste programe, care cuprinde spontan auditoriul.

Pentru amatorii de programe culturale, documentare sau ştiinţifice recomandăm evenimentele din cadrul celei de a 17-a ediţii a Primăverii Studenţeşti. Numeroasele lansări de carte, recitări, conferinţe, concerte oferă posibilităţi de distracţie celor interesaţi, care pot spicui din aceste programe interesante timp de o lună, de la 15 aprilie până la 15 mai.

Ediţia a XV-a a Festivalului Fool Moon A’Capella este o adevărată desfătare pentru urechile noastre, prezentând o gamă de prestaţii muzicale multicolore prin prelucrări individuale, variante fără instrumente ale unor piese de muzică uşoară. Iubitorilor muzicii le recomandăm să viziteze pe 24-25 aprilie Centrul de Evenimente IH /IH Rendezvényközpont!

Ziua Seghedinului – festival de 10 zile

Pe 15 mai începe Seria de evenimente Ziua Seghedinului, ce se desfăşoară pe durata a 10 zile, timp în care iubitorii şi consumatorii de vin din zonă pot beneficia „la ei acasă” de prezenţa celor mai bune vinuri din ţară. În acest cadru se desfăşoară concerte de muzică uşoară şi se oferă bucate alese în curtea Gastro în centrul oraşului Szeged. Ca încheiere a seriei de evenimente se va Târgul de pe Pod, timp de două zile, pe 24 şi 24 mai, pe podul din centru Belvárosi Híd. Vizitatorii pot alege din numeroase produse de artizanat.

În primăvara aceasta îşi redeschide porţile Cinematograful Central (Belvárosi Mozi) cu expoziţia interactivă VR (virtual reality). Astfel şi acest obiectiv inedit devine accesibil vizitatorilor. Anul trecut a fost reconstruită complet clădirea cinematografului. Edificiul va găzdui în toată grandoarea sa Festivalul Internaţional de film Zsigmond Vilmos în perioada 26-30 mai. Cei doritori să vizioneze filmele aflate în competiţie, noutăţi şi curiozităţi filmografice, sunt aşteptaţi în sălile Cinematografului Central.

X