Corturile lăsate în urmă la Festivalul Sziget vor fi dăruite celor nevoiaşi

Corturile lăsate în urmă la Festivalul Sziget vor fi dăruite celor nevoiaşi

Cele aproximativ 700 de corturi şi alte echipamente de camping lăsate în urmă de vizitatorii de la Festivalul Sziget vor fi donate unor organizaţii de caritate şi vor ajunge la nevoiaşi, a transmis Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria, vineri, către agenţia de presă MTI.

Potrivit comunicatului, după încheierea Festivalului Sziget, douăzeci de instituţii şi grupuri de voluntari ale Serviciului de Ajutor Maltez din Ungaria, precum şi voluntari de la alte douăzeci de organizaţii non-guvernamentale au încărcat în 38 de autovehicule şi camionete corturi folosite, izopreni, saltele gonflabile, saci de dormit, scaune de camping şi alte astfel de echipamente.
    
Organizatorii Sziget i-au încurajat pe vizitatori să îşi lase în urmă echipamentele de camping aflate în stare bună sau să le predea la cortul Serviciului de Ajutor Maltez din Ungaria, dacă nu mai au nevoie de ele, scrie în comunicat.
    
Din 2018, Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria este partener al festivalului internaţional, cu scopul de a se asigura că echipamentul din tabără lăsat în urmă la faţa locului nu va ajunge la gunoi. După ce sunt curăţate şi reparate, corturile, saltelele, păturile şi scaunele de camping sunt folosite, printre altele, în taberele organizate pentru copiii nevoiaşi, respectiv ajung la persoanele fără adăpost, se mai precizează în comunicat.

MTI

X