NEWS ALERT: Ungaria menţine restricţiile de intrare în ţară

NEWS ALERT: Ungaria menţine restricţiile de intrare în ţară

Avem un plan de bătălie cu privire la modul în care putem să protejăm persoanele în vârstă, dar în acelaşi timp să menţinem şi funcţionarea ţării, a declarat premierul maghiar Viktor Orbán, prin intermediul unui mesaj video publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, în care a prezentat hotărârile luate în şedinţa de guvern.

Prim-ministrul Ungariei a relatat că guvernul a decis, printre altele, ca cluburile de noapte să fie închise după ora 23, iar preţul testelor de coronarivus să fie reglementat de către autorităţi, astfel încât nimeni, sub nicio formă, să nu poată ceară mai mult de 19 500 de forinţi (aprox. 260 de lei) pentru un test.
    
După şedinţa de guvern în cadrul căreia a fost analizată din nou situaţia epidemică, premierul a anunţat că s-a decis ca restricţiile de intrare în ţară să fie menţinute. Purtarea măştii va deveni obligatorie – în plus faţă de mijloacele de transport în comun şi magazine – şi în cinematografe, teatre, instituţiile medicale şi de asistenţă socială, respectiv în toate birourile în care se lucrează cu publicul. Interdicţia de vizitare a spitalelor şi a căminelor sociale va fi, de asemenea, menţinută.
    
Începând cu 1 octombrie, în şcoli se va intra numai după măsurarea temperaturii corporale a elevilor şi profesorilor, şi nicio altă persoană nu poate avea acces în clădire.
    
„Am câştigat bătălia împotriva primului val; acum trebuie să ne confruntăm cu al doilea val. Suntem mai pregătiţi şi avem mai multă experienţă, în plus, ne putem baza şi pe o consultare naţională”, a spus prim-ministrul Ungariei.
    
Epidemiologii din Ungaria cred că cel de-al doilea val va atinge vârful în jurul lunilor decembrie-ianuarie, iar până atunci trebuie să existe o apărare constantă.
    
sursa: MTI

X