ATENȚIE! În Ungaria, persoanele care nu poartă mască vor fi coborâte din trenuri şi din autobuze

ATENȚIE! În Ungaria, persoanele care nu poartă mască vor fi coborâte din trenuri şi din autobuze

Începând de marţi, pasagerii care nu poartă mască vor fi coborâte de pe cursele de autobuze Volánbusz şi de pe trenurile companiei naționale de căi ferate MÁV – se arată în comunicatul remis de Volánbusz, companie care asigură cursele de autobuze între localităţile din Ungaria. Așadar, începând cu 15 septembrie pot fi excluşi din transport cei care nu îşi acoperă nasul şi gura cu mască de protecţie, batic sau fular.

Ambele companii de transport – MÁV şi Volánbusz – roagă pasagerii să respecte prevederile sanitare şi să nu se urce în mijloacele de transport în comun în cazul în care sunt bolnavi cu febră sau au alte simptome de răceală.

MÁV Călători va intensifică controlul trenurilor, începând de marţi, în colaborarea cu Poliţia, garda civilă şi angajaţii firmelor de pază.
Compania Volánbusz introduce şi ea o schimbare importantă: conducătorii autobuzelor sunt obligaţi să refuze urcarea în vehicul pasagerul care nu respectă prevederile privind purtatul măştii.

În timpul călătoriei, respectarea reglementărilor este supravegheată de controlorii de bilete şi abonamente, iar după primul avertisment, dacă acesta rămâne fără rezultat, vehiculul va opri într-o zonă locuită, iar cel în cauză va fi obligat să coboare – se mai precizează în comunicat.

sursă: MTI

X