Ciorbă, sarmale ungurești și prune uscate de post la Târgul de Primăvară din Budapesta

Ciorbă, sarmale ungurești din zona Szabolcs și prune uscate de post pot gusta cei care vizitează Târgul de Primăvară din Piața Vörösmarty din capitala Ungariei, Budapesta. Vinerea Mare se pregătesc specialități de post, apoi sâmbătă gurmanzii pot mâncă bucate tradiționale de Paști. Organizatorii recomandă iepure în stil vânătoresc, diverse specialități de șuncă, iar la patiseria târgului găsim produse proaspete de sezon.

Până pe data de 25 aprilie în fiecare miercuri bucătarii șefi din târg vor organiza spectacole culinare. Spre exemplu în intervalul 3-8 aprilie este Săptămâna Mielului, astfel că șefii se vor concentra pe prepararea mânăcurilor din carne de miel și de oaie. Putem gusta ciolan de miel cu rozmarin, coaste de miel pe grătar și miel întreg la proțap. În colțul Delikat putem încerca pateu de miel sau cremă de brânză proaspătă de miel cu capere cu pâinică de casă.

La târgul din inima Budapestei găsim diverse specialități culinare din toate regiunile Ungariei, prăjituri și băuturi alese.

Foto: MTI
ViziteazaUngaria.ro

X