Regiunea Cantabria acesibilă turiștilor români de pe aeroportul din Budapesta

Regiunea Cantabria acesibilă turiștilor români de pe aeroportul din Budapesta

La sfârșitul lunii martie Ryanair a inaugurat cursa Budapesta-Santander. La evenimentul din capitala Cantabriei a participat și Ínigo de la Serna, ministrul dezvoltării din Spania, care s-a declarat încântat că regiunea din nordul țării va avea turiști și din Ungaria.

Compania de low cost va avea două curse săptămânal între Aeroportul Internațional „Liszt Ferenc” din Budapesta și Aeroportul „Seve Ballesteros” din Santander. Elindította Budapest és az észak-spanyolországi Santander k?
Miguel Ángel Revilla, președintele comunității autonome din Cantabria a mărturisit faptul că anul trecut 937 de mii de turiști au călătorit pe aeroportul din Sanander, iar pentru acest an se așteaptă la o creștere cu 40 de mii de călători.

Santander, capitala regiune Cantabria se află în Golful Biscaya. Destinația este preferată de iubitorii sporturilor acvatice, dar și cei care preferă drumețiile în munții spectaculoși. Gastronomia este foarte colorată și exrem de diversificată.

În apropierea orașului găsim și Peșteră Altamira, care se află în Patrimoniul Mondial UNESCO, astfel că vizitaea este limitată. Zona este înpânzită de vestigii arheologice din Paleolit. Din Santander putem ajunge foarte ușor în alte regiuni atractive din Spania de Nord, la este găsim Țara Bascilor, iar la vest se află Asturia.

Foto: MTI

X