Bocuse d’Or – Un bucătar din Hajdúszoboszló va participa la European Food Summit

Bocuse d’Or – Un bucătar din Hajdúszoboszló va participa la European Food Summit

Roland Kelemen, bucătarul celor de la Hunguest Hotel Aqua-Sol din Hajdúszoboszló a terminat pe locul doi concursul Bocuse d’Or din Budapesta, astfel că el va putea participa European Food Summit din Ljubljana, unde se va putea duela cu celebra slovenă Ana Ros.

La concursul dedicat deserturilor Adam Vaszilovics (Hunguest Hotel Pelion) și Adrienn Szőke (Hunguest Hotel Helios) au câștigat de asemenea medalia de argint. Finala de miercuri a fost adjudecată de István Veres de la Restaurantul Babel din Budapesta, astfel că în luna mai el va reprezenta Ungaria la finala europeană a concursului dedicat celor mai iscusiți bucătari.

Kelemen Roland, câștigătorul medaliei de argint a primit și premiul S.Pellegrino pentru sustenabilitate, dar și premiul special pentru cel mai bun prepapat din pește. De altfel, bucătarul din celebra stațiune Hajdúszoboszló a fost singurul de pe podium care nu lucrează la un restaurant á la carte, ci la un hotel de patru stele.

viziteazaungaria.ro

X