Mulţi vizitatori la Expoziţia Mondială de Vânătoare din Ungaria

Mulţi vizitatori la Expoziţia Mondială de Vânătoare din Ungaria


Expoziţia mondială de vânătoare şi natură „One with Nature” a atras foarte mulţi vizitatori: peste 30 000 de persoane au cumpărat bilete la complexul Hungexpo din Budapesta în weekendul de deschidere, a declarat directorul tehnic al expoziţiei, marţi, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de Radio Kossuth.

Richárd Bors a spus că numărul total de vizitatori a ajuns deja la 650 000, dat fiind că evenimentul nu este organizat numai în capitală. El a adăugat că la expoziţia de la Hungexpo participă în jur de 40 de ţări, în total fiind reprezentate aproximativ 100 de ţări.

Directorul a mai precizat că expoziţia de la Hungexpo este desfăşurată pe aproximativ 75 000 de metri pătraţi şi este organizată în 8 pavilioane. Expoziţiile permanente oferă o perspectivă asupra istoriei maghiare, a diverselor habitate şi speciilor de animale locale. Directorul tehnic a subliniat că pentru expoziţia mondială a fost construit şi un acvariu de un milion de litri, în care pot fi văzute specii de peşti maghiare, inclusiv morunul.

Richárd Bors a mai precizat că expoziţia de trofee – pe o suprafaţă de aproximativ 5 000 de metri pătraţi – sunt expuse mai multe mii de exponate. Se organizează de asemenea demonstraţii cu arme, publicul se poate familiariza şi cu metodele de vânătoare tradiţionale.

Directorul tehnic a semnalat că, în cursul zilei de luni, expoziţia a fost vizitată de aproximativ 70 de grupuri şcolare – cu 3 000 de elevi -, în timp ce marţi sunt aşteptate alte 80 de grupuri de mici şcolari. Pentru aceştia, programele sunt gratuite, a adăugat el. Luni a fost organizată Ziua Poloniei, iar marţi este Ziua Turciei, a mai spus directorul, iar în cursul acestora tematicile sunt prezentate prin intermediul unor conferinţe şi expoziţii.

Detalii despre expoziția deschisă până pe 14 octombrie: https://hungexpo.hu/en/events/one-with-nature-world-of-hunting-and-nature-exhibition/

MTI

X