Ziua Naţională a Ungariei – Majoritatea locurilor de cazare din Ungaria sunt ocupate complet în acest weekend prelungit

Ziua Naţională a Ungariei – Majoritatea locurilor de cazare din Ungaria sunt ocupate complet în acest weekend prelungit

Majoritatea locurilor de cazare din Ungaria sunt ocupate complet în acest weekend prelungit, iar potrivit portalului de turism Szállás.hu, cele mai căutate destinaţii sunt Siófok şi Balatonfüred, două localităţi de pe malul lacului Balaton, respectiv Hajdúszoboszló, unde se află băi termale. În weekendul de patru zile care începe cu ziua de joi, 20 august, Ziua Naţională a Ungariei, valoarea brută a rezervărilor de cazare prin intermediul acestui portal a crescut cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Locurile de cazare au fost, practic, ocupate în totalitate. Pe portalul Szállás.hu numărul locurilor de cazare încă libere pentru acest weekend este de sub 1% pentru lacul Balaton şi lacul Tisza, iar pentru lacul Velence, de aproximativ 2%, se subliniază în comunicatul de presă transmis, miercuri, agenţiei ungare de presă MTI. Rezervările au fost făcute, în medie, cu 56 de zile mai devreme, mult mai târziu decât de obicei.

Din cauza epidemiei, a restricţiilor de circulaţie şi a vremii capricioase din luna iunie, în vara acestui an, turiştii sunt mai precauţi, mulţi oamenii au luat decizii de călătorie în ultima clipă, a spus directorul general al Szállás.hu, József Szigetvári, citat în comunicat. Pe lista celor mai căutate 10 destinaţii mai apar localităţile Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Balatonlelle şi Zamárdi.

    35% din rezervări au fost efectuate în hoteluri, 27% în apartamente, 20% în case oaspeţi şi 18% în pensiuni. Valoarea medie a unei rezervări este de 210 euro pentru weekendul prelungit, ceea ce reprezintă o creştere de 27% faţă de anul trecut.

Sumele diferă, însă, în funcţie de tipul cazării: în timp ce în apartamente, valoarea rezervărilor este, în medie, de 195 de euro, în pensiuni vorbim de sume de 155 de euro, în hotelurile de trei stele, de 275 de euro, iar în cele de patru stele, de aproximativ 390 de euro, a explicat József Szigetvári.

Cea mai aglomerată zi va fi 20 august, Ziua Naţională. Durata medie a unei rezervări este de două nopţi, dar există şi câteva cazuri mai speciale, cea mai lungă rezervare fiind, de exemplu, una de 25 de nopţi, a spus directorul.
MTI

X