Ungaria doreşte ca oraşele mai mari să fie accesibile cel puţin cu aeronave mici

Ungaria doreşte ca oraşele mai mari să fie accesibile cel puţin cu aeronave mici

Guvernul Ungariei doreşte ca toate oraşele mai mari ale ţării să fie accesibile cel puţin cu aeronave mici, un lucru care în Europa de Vest este la ordinea zilei şi care are strânsă legătură cu stimularea investiţiilor – a spus un secretar de stat din partea Ministerului Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, vineri, la Székesfehérvár.

În cadrul adunării generale a Asociaţiei Municipiilor din Ungaria, Levente Magyar a vorbit despre faptul că stâlpul pe care se bazează economia maghiară este reprezentat de reţeaua municipiilor, motiv pentru care guvernul doreşte să coopereze mai strâns cu liderii locali, în vederea dezvoltării acestora. Secretarul de stat le-a solicitat primarilor să întocmească planuri de dezvoltare a unor aeroporturi sau să le predea ministerului pe cele existente.

La 100 de ani de la Trianon ar trebui analizat şi care sunt investiţiile şi proiectele transfrontaliere în domeniul transporturilor care ar putea fi implementate în următorii ani, a adăugat secretarul de stat.

X