A fost un an record pentru băile Budapestei – Unde au mers cei mai mulți turiști în 2019

A fost un an record pentru băile Budapestei – Unde au mers cei mai mulți turiști în 2019

Băile şi ştrandurile administrate de societatea Băile Curative şi Termale ale Budapestei au fost vizitate în 2019 de peste 5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 13% faţă de cifra anului precedent, a transmis societatea agenţiei de presă MTI.

Potrivit comunicatului, rezultatul excelent se datorează în primul rând dezvoltării continue a băilor şi traficului de turişti îndreptat spre Budapesta, în continuă creştere. Numărul turiştilor înregistrează o creştere de 72% în comparaţie cu anul 2010.

Comunicatul evidenţiază faptul că venitul societăţii preconizat pentru anul 2019 va depăşi probabil suma de 54,8 milioane de euro, ceea ce arată o creştere de 20% faţă de anul anterior. Analiza precizează că luna decembrie a fost una foarte bună, peste 430 000 de oaspeţi au vizitat băile capitalei ungare.

Dintre acestea, cifra cea mai importantă a fost înregistrată şi în 2019 de Băile Termale Széchenyi, unde numărul vizitatorilor a crescut cu 8%. Băile Széchenyi au găzduit anul trecut aproape 1,8 milioane de oaspeţi, ceea ce reprezintă peste 35% din cifra totală a BGYH. Numai în decembrie, numărul oaspeţilor cu bilete de zi a crescut la Băile Széchenyi cu aproape 14% faţă de decembrie 2018.

Anul trecut, băile Budapestei au primit peste 400 grupuri de filmare şi oameni de presă din toată lumea.

viziteazaungaria.ro/MTI

 

X