WizzAir a încheiat anul cu pierderi

WizzAir a încheiat anul cu pierderi

Compania WizzAir a încheiat un an fiscal cu pierderi, după o scădere semnificativă a traficului din anul precedent, dar se pregăteşte cu o poziţie puternică a bilanţului şi investiţii pentru a profita de oportunităţile de creştere oferite de situaţia post-pandemică.

Anul fiscal 2020/2021 WizAir l-a încheiat cu pierderi de 576 de milioane de euro, faţă de profitul de 281de milioane de euro obţinut în 2019/2020. Veniturile companiei au scăzut cu 73,2%, de la 2,761 de miliarde de euro, cu un an mai devreme, la doar 739 de milioane de euro, în anul fiscal care s-a încheiat în martie anul acesta.
    
În anul fiscal care a trecut, compania aeriană a transportat 10,2 milioane de pasageri, cu 74,6% mai puţin decât cei 40 de milioane din anul precedent. Rata de ocupare a zborurilor sale a scăzut de la 93,6%, la 64,0%. Pe de altă parte, flota companiei s-a mărit de la 121 de aparate de zbor, la 137.
    
Anul trecut a fost una dintre cele mai problematice perioade ale aviaţiei, cauzată de restricţiile epidemice, a comentat József Váradi, directorul general al WizAir, raportul anual al companiei. Acesta a subliniat că, totuşi, în ciuda tuturor dificultăţilor, compania a reuşit să-şi controleze ferm structura costurilor, să îşi păstreze stocurile de active şi din bilanţ, să protejeze clasificarea portofoliului recomandat pentru investiţii. Totodată, a subliniat că, în pofida unei scăderi cu 75% a cifrei de afaceri, WizzAir a reuşit să-şi menţină 80% din angajaţii săi.

    Directorul general a fost prudent în declaraţii în ce priveşte rezultatul scontat pentru exerciţiul financiar în curs. Cu toate acestea, compania aşteaptă în continuare pierderi în exerciţiul financiar 2021/2022, cu excepţia situaţiei în care vor fi eliminate rapid, în totalitate şi pentru o perioadă îndelungată restricţiile epidemiologice.

X