Zeci de mii de vizitatori la Festvalul Rosalia din Budapesta

Zeci de mii de vizitatori la Festvalul Rosalia din Budapesta

RECORD – Organizatorii au anunțat că peste 30 de mii de vizitatori au fost curioși anul acesta de Festivalul Rosalia din Parcul Orașului (Városliget) din Budapesta. Pe lângă numeroasele vinuri rose și alte vinuri selecționate de la cele mai faimoase podgorii din Ungaria, anul acesta în program s-au alăturat proiectului Liget Budapest și cei de la Casa Muzicii Maghiare (Magyar Zene Háza) și Muzeul Etnografic (Néprajzi Múzeum).

Conform organizatului Benedek Gyorgyevics, Festivalul Rosalia sprijină popularizarea vinurilor maghiare, căci vinificația face parte din gastronomia celebra ungurească. În cele trei zile de festival peste 100 de diferite tipuri de vinuri rose au fost disponibile gurmanzilor.

Pentru titlul de Vinul Parcului au concurat peste 50 de vinuri rose, iar câștigătorul a fost desemnat și în acest an de public. Luând în considerare cele 1200 de voturi valide, a fost ales marele învingător: Grand Selection Cabernet Sauvignon Rose 2017 de la Cramele Varsányi, iar cei de la Creatura Wine au primit premiul special de Descoperirea Anului.

La primul festival al vinului din Budapesta vizitatorii au putut alege din vinurile aduse de cei 60 de expozanți, iar partea gastronomică nu s-a lăsat mai prejos. Cașcaval și pâine de casă, cârnați, lespede, bunătăți din ciocolată, macaron, înghețată și alte delicatesuri au fost pe „meniul” celor de la Rosalia.

Copii au fost întâmpinați cu diferite programe de joacă legate de vinificație și de păstrarea tradițiilor.

Foto: MTI

X