Selectați Pagina

Turismul din Ungaria a avut parte de un an bun

Turismul din Ungaria a avut parte de un an bun

Turismul din Ungaria a încheiat un an de succes, mult mai bun decât cel anterior, a declarat directorul general al Agenţiei de Turism din Ungaria (MTÜ), luni, în podcastul său. Zoltán Guller a explicat că la baza succesului s-a aflat în principal extinderea turismului intern, deoarece trei sferturi dintre locurile de cazare au fost ocupate de persoane din Ungaria. Cele aproape 29 de milioane de înnoptări reprezintă o creştere de 24% faţă de anul 2020, industria ospitalieră din afara capitalei Budapesta a avut parte de un an extrem de reuşit, cifrele din vară fiind chiar unele de record, a adăugat directorul general.

    Numărul turiştilor străini creşte într-un ritm mai lent, dar continuu, şi este de aşteptat ca la sfârşitul anului la Budapesta să sosească un număr semnificativ de turişti internaţionali. Guller a menţionat că este interesant că turiştii care sosesc în capitală sunt diferiţi de cei de până acum; în prezent sunt tot mai mulţi vizitatori cehi, austrieci, români, slovaci şi ucraineni. Destinaţiile din afara Budapestei reprezintă o alegere în primul rând pentru nemţi.
    
În 2022, veniturile unităţilor de cazare ar putea ajunge la 360 de miliarde de forinţi, ceea ce înseamnă cu 36% mai mult decât anul trecut. Veniturile industriei ospitalităţii ar putea fi de 1000 de miliarde de forinţi, cu 22% mai mult decât cele din anul 2020, şi cu numai 8% mai puţin decât recordul din 2019, a relatat Zoltán Guller.
 
   Directorul general a vorbit şi despre indicatorii de satisfacţie colectaţi de pe reţelele de socializare. Cei mai activi în a oferi feedback au fost americanii şi englezii, a spus. Marea majoritate a scris comentarii favorabile despre experienţele din Ungaria, iar recenziile arată că şi ceilalţi turişti au plecat acasă mulţumiţi.
    
Potrivit lui Zoltán Guller, anul 2022 va fi unul interesant – în primul rând datorită dezvoltărilor turistice care vor avea loc şi a evenimentelor internaţionale care vor urma. Pentru turismul din Ungaria, obiectivul pentru anul viitor ar putea fi atingerea rezultatelor anului 2019, a adăugat acesta.

Sursa: MTI

X