Aeroportul din Debrecen va primi un nou terminal şi o nouă pistă de decolare

Aeroportul din Debrecen va primi un nou terminal şi o nouă pistă de decolare


În anii următori se vor construi la aeroportul din Debrecen un nou terminal capabil să deservească trei milioane de pasageri pe an, o nouă pistă cu căi de rulare şi se va amenaja o zonă pentru avioane mici – a declarat primarul oraşului joi, cu ocazia anunţării rezultatelor concursului de proiecte destinate dezvoltării aeroportului.

Primarul László Papp consideră că dezvoltarea economică a Debrecen-ului justifică creşterea capacităţii aeroportului. Între guvern şi municipalitate se desfăşoară negocieri cu privire la participarea statului în compania care operează aeroportul. O propunere în acest sens va fi înaintată adunării generale a oraşului în ianuarie – a afirmat primarul.
    
Lajos Kósa, deputat Fidesz din zonă, a semnalat: potrivit deciziei guvernului, în ţară există două aeroporturi de importanţă internaţională majoră, Aeroportul Liszt Ferenc de la Budapesta şi aeroportul de la Debrecen.
    
Guvernul a luat măsuri pentru ca ambele aeroporturi să intre în proprietatea statului, aceasta fiind garanţia unor evoluţii pe termen lung, cu investiţii de mai multe miliarde – a adăugat politicianul partidului de guvernământ.

sursa: MTI

X