Aeroportul din Budapesta a înregistrat un număr record de pasageri în 2019

Aeroportul din Budapesta a înregistrat un număr record de pasageri în 2019

Anul trecut, Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta a înregistrat un număr record de pasageri: în 2019, prin aerogară au trecut 16,2 milioane de oameni, a transmis, sâmbătă, agenţiei de presă MTI, Budapest Airport S.A. Potrivit comunicatului, în 2019 traficul de pasageri a crescut cu 8,8% faţă de anul precedent, în ultimii cinci ani avansul fiind de 64%, astfel că aeroportul de la Budapesta a înregistrat una din cele mai mari creşteri din Europa Centrală şi de Est.

În 2019 traficul a depăşit în aproape fiecare lună pragul de un milion, iar în perioadele cele mai aglomerate – iulie, august şi septembrie – a depăşit 1,5 milioane. Londra se menţine pe primul loc în topul listei celor mai populare destinaţii: fiecare al nouălea pasager de pe Ferihegy a călătorit între Budapesta şi capitala Angliei.

Anul trecut, prin intermediul a 49 de companii aeriene s-a putut zbura direct în 135 de oraşe din 49 de ţări. În ceea ce priveşte zborurile de conexiune, anul care a trecut a consolidat destinaţiile din Asia, înregistrându-se o creştere de 50% a numărului de locuri disponibile între Budapesta şi Asia. Pe zborurile intercontinentale cu plecare din Budapesta, în 2019 au existat peste un milion de locuri disponibile.

În 2019 Budapest Airport a gestionat 135 521 de tone de marfă transportată pe cale aeriană, iar prin intermediului noului BUD Cargo City – construit din 47,9 milioane euro şi care îşi începe activitatea anul acesta – capacitatea totală de cargo a aeroportului va creşte de la 150 000 de tone, la 250 000 de tone pe an.

viziteazaungaria.ro/MTI

X