Oldtimer Show: Expoziția mașinilor de epocă vă așteaptă la Muzeul Căilor Ferate din Budapesta

Oldtimer Show: Expoziția mașinilor de epocă vă așteaptă la Muzeul Căilor Ferate din Budapesta

În 2019 Oldtimer Show Company revine cu o expoziție de mașini de epocă. În perioada 5-7 Aprilie la Muzeul Căilor Ferate Maghiare (Magyar Vasúttörténeti Park) din Budapesta vor fi expuse autovechicule și motociclete de epocă mai vechi de 100 de ani, mașini oldtimer nemaivăzute până acum, motociclete și tractoare, achiziții recente ale colecționarilor vechi și noi, respectiv munca recent finalizată ale unor restauratori.

Vino să vezi una dintre cele mai mari festivaluri oldtimer din Europa Centrală și de Est
În complexul de 10 hectare vor fii expuse 500 de vehicule de epocă. Cele 500 de vehicule nu par mult, dar prin asta înțelegem 500 diferite tipuri de vehicule, de la 120 de ani până la 20 de ani. Vor fi expuse mașini de epocă, mașini oldtimer, mașini youngtimer, mașini din USA, mașinile blocului comunist, motociclete de epocă, motociclete oldtimer, biciclete, tractoare, autobuze, camioane, vehicule militare, locomotive cu abur și vagoane.

Evenimentul Oldtimer Show durează 3 zile: vineri, sâmbătă și duminică. Cu autobuzul Fesztiválbusz participanții pot ajunge în centru și pot vizita atracțiile orașului Budapesta: Palatul Parlamentului, Cetatea din Buda, Citadela de pe Dealul Gellért, Bazilica Sfântul Ștefan, Piața Eroilor, etc. În incinta zonei evenimentului vizitatorii pot intra prin 3 accese. Harta zonei se găsește la intrări și pe siteul www.oldtimershow.hu. La fiecare intrare sunt case de bilete și terminale POS. Expozanții vor primii o brățară cu care vor putea intra și ieși din zona de expoziție timp de trei zile.

Toate vehiculele expuse vor participa la un concurs de frumusețe oldtimer. Juriul va acorda în total 33 de premii în diferite categorii pentru cele mai frumoase vehicule. Toate vehiculele expuse vor primii ca amintire o placă Oldtimer Show din bronz. În zona Parcului Víztorony o să fie organizat Reuniunea Oldtimer, unde se poate veni și parca cu vehicule de epocă. La întâlnire pot participa doar vehicule oldtimer de calitate impecabilă.

La Oldtimer Show sunt așteptate nu doar profesioniști, ci și vizitatori, mai ales familii. În zona de 10 hectare vor fi organizate o mulțime de activități: expoziție de mașini tunate, demonstrații de vehicule militare, porniri de tractoare și motoare stabile, Casa Tradițională din Bichis-Ciaba, mini grădină zoologică, loc de joacă, târg de artizanat, etc.

Pe Strada Gastro se pot gusta și cumpăra cârnați, cașcavaluri, bere, vinuri și pălincă. Pe lângă aceste produse se mai pot găsi mărfuri expuse în Strada Manufacturierilor. La eveniment vor opera unități de alimentație publice profesioniste, unde vizitatorii vor putea gusta din mâncăruri tradiționale ungurești. În zonă vor fi amenajate WC-uri publice. Parcarea este gratuită.

 

X