La Békéscsaba, mai multe instituţii vor fi închise temporar din cauza creşterii preţurilor la energie

La Békéscsaba, mai multe instituţii vor fi închise temporar din cauza creşterii preţurilor la energie

Din cauza creşterii preţurilor la energie, la Békéscsaba au fost introduse mai multe restricţii care afectează, în principal, sportul şi cultura, a scris Péter Szarvas, primarul oraşului, pe pagina sa socială.

    În postare, a precizat că sălile de expoziţie ale Muzeului „Munkácsy Mihály” vor fi închise începând cu data de 23 decembrie, până la sfârşitul lunii martie. Excepţie face doar expoziţia „Munkácsy Mihály – Triumful unui geniu”, care va fi deschisă de joi până duminică.
    
Începând din data de 20 decembrie, timp de cel puţin 3 luni, la Teatrul „Jókai” din Békéscsaba sunt permise doar activităţile curente şi repetiţiile. La Teatrul de Păpuşi „Napsugár”, din Békéscsaba, spectacolele pot avea loc doar în sala de repetiţii. Centrul Cultural „Csabagyöngye” şi Casa de Cultură „Arany János” vor fi închise în perioada 1 ianuarie-31 martie. În această perioadă, centrele comunitare din două cartiere vor fi deschise doar parţial. Biblioteca Judeţului Békés îşi va putea deschide porţile doar în două sâmbete din lună, iar filialele acesteia vor fi închise până la sfârşitul lunii martie.
    Programul de funcţionare al parcului CsabaPark va fi redus, şi nici iluminatul public nu va fi funcţional.
    
Antrenamentele în sala de sport sunt posibile doar cu iluminat redus, meciurile însă pot fi  organizate. Echipele de fotbal din Liga a II-a a Ungariei nu vor avea voie să joace meciuri la lumina reflectoarelor.
    
Péter Szarvas a subliniat că vor fi asigurate în continuare funcţionarea creşelor, grădiniţelor, instituţiilor de asistenţă socială şi cele medicale de bază, precum şi transportul autobuzelor. La fel, va funcţiona şi iluminatul stradal, care în ultimii ani a fost înlocuit în mare parte cu LED-uri cu consum redus de energie, dar noaptea târziu însă, în unele zone mai puţin aglomerate, luminozitatea urmează să fie redusă.

X