Wizz Air a câştigat pentru a doua oară titlul de „Cea mai sustenabilă companie aeriană pe plan global”

Wizz Air a câştigat pentru a doua oară titlul de „Cea mai sustenabilă companie aeriană pe plan global”

Wizz Air a câştigat pentru a doua oară titlul de „Cea mai sustenabilă companie aeriană pe plan global” la ceremonia de decernare a premiilor CAPA (Centre for Aviation) şi summit-ul aviaţiei asiatice de la Kuala Lumpur, a transmis compania către agenţia ungară de presă MTI, vineri.

    CAPA premiază companiile aeriene şi aeroporturile care în politicile lor de afaceri pun accentul pe schimbările climatice şi luptă pentru atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
    
Potrivit comunicatului, „Wizz Air a obţinut recunoaştere pentru angajamentul său neclintit faţă de sustenabilitate”. Compania aeriană europeană ultra-discount operează una dintre cele mai tinere flote de aeronave din lume. În anul financiar 2023, Wizz Air şi-a redus emisiile de carbon la 53,8 grame per pasager-kilometru, ceea ce reprezintă o scădere cu 11% faţă de performanţa din anul financiar precedent. În vederea acestei realizări, compania a investit masiv în flota sa, înlocuind aeronavele mai vechi cu aeronave Airbus A321neo de ultimă tehnologie, care oferă beneficii de mediu semnificative: acestea au cu aproape 50% mai puţine emisii de zgomot şi oxizi de azot şi cu 20% mai puţine emisii de dioxid de carbon în comparaţie cu modelul anterior.
    În plus, Wizz Air şi-a dezvoltat deja strategia privind combustibilul de aviaţie durabili (SAF). În 2023, pentru prima dată în istoria sa, compania aeriană a investit 5 milioane de lire sterline într-o companie britanică de biocombustibili, Firefly. A participat, de asemenea, la finanţarea de 50 de milioane de dolari a CleanJoule, un startup american de biocombustibili, pentru a încuraja cercetarea şi dezvoltarea din domeniul SAF.
    
Comunicatul îl citează pe József Váradi, director general al Wizz Air, care a relatat că obţinerea premiului internaţional de sustenabilitate al CAPA pentru al doilea an consecutiv reprezintă o mare onoare pentru companie. Această victorie demonstrează angajamentul Wizz Air de a depune şi în continuare eforturi pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 25% până în 2030, a adăugat directorul general.
    Wizz Air operează în prezent o flotă de 189 de avioane Airbus A320 şi A321. În anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, compania aeriană a transportat 51,1 milioane de pasageri.
    
Potrivit datelor disponibile public, încasările nete din vânzări ale Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. s-au ridicat la 3,99 de miliarde de euro în anul financiar 1 aprilie 2022-31 martie 2023, în timp ce cu un an mai devreme, acestea au fost de 1,78 de miliarde de euro. Compania a încheiat anul financiar anterior cu o pierdere de 400,19 milioane de euro, în timp ce în perioada 2021-2022 a avut o pierdere de 18,32 de milioane de euro.

MTI

X