Încetează controlul de la graniţa dintre Ungaria şi Austria, respectiv Slovacia

Încetează controlul de la graniţa dintre Ungaria şi Austria, respectiv Slovacia

Încetează controlul de la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria, respectiv Slovacia – a declarat un reprezentant al comitetului operativ maghiar responsabil pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus, luni, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Potrivit noilor reguli, care au intrat în vigoare vineri, pasagerii vor fi verificaţi de către poliţia maghiară doar pe teritoriul Ungariei.

Din 17 martie, la tranzitul internaţional de peste graniţa dintre Ungaria şi Slovacia au trecut peste 590 000 de persoane şi 155 000 de camioane. Din 12 martie încoace, la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria au avut loc 1 040 000 de intrări. În scop de tranzit internaţional a fost asigurată intrarea în ţară a 60 000 de autovehicule de transport marfă.
    
Începând cu dimineaţa zilei de duminică este în vigoare şi ordonanţa guvernamentală potrivit căreia cetăţenii germani, austrieci, cehi şi slovaci, respectiv cetăţenii maghiari care sosesc din aceste ţări, pot intra în Ungaria fără a fi nevoie de carantină instituţionalizată la domiciliu – au declarat reprezentanții comitetului operativ. Toţi cetăţenii Spaţiului Economic European care au drept de şedere în Ungaria şi pot dovedi acest lucru cu permis de şedere, au parte de acelaşi tratament care se aplică cetăţenilor maghiari!

MTI
viziteazaungaria.ro

X