Asociaţiile maghiare din afara Ungariei pot solicita finanţare din Budapesta începând de joi

Asociaţiile maghiare din afara Ungariei pot solicita finanţare din Budapesta începând de joi

Solicitările de finanţare din cadrul programului „O naţiune grijulie” vor putea fi depuse începând de joi, a anunţat Árpád János Potápi, secretarul ungar de stat responsabil pentru politicile naţionale, miercuri, la Budapesta.

Oficialul ungar a explicat că anul acesta vor avea loc două apeluri pentru proiecte; în partea I a programului „O naţiune grijulie” Ungaria va sprijini funcţionarea şi dezvoltarea unor organizaţii, respectiv achiziţiile acestora de echipamente, bugetul total fiind de 1,5 miliarde de forinţi (3,98 de milioane de euro). Sprijinul care poate fi solicitat de către o organizaţie variază de la 300 000 de forinţi (800 de euro) la 5 milioane de forinţi (13 300 de euro).
    
În partea a II-a a programului „O naţiune grijulie”, organizaţiile pot solicita sprijin pentru realizarea unor programe şi evenimente, bugetul total fiind de 500 de milioane de forinţi (1,32 milioane de euro). Sprijinul care poate fi solicitat de către o organizaţie variază de la 300 000 de forinţi (800 de euro) la 5 milioane de forinţi (13 300 de euro). În ambele cazuri, sprijinul este nerambursabil, a subliniat secretarul de stat.
    
Solicitările de finanţare pot fi depuse în subprogramele educaţionale, culturale, bisericeşti, sportive, de tineret, de cercetaşi şi comunitare, precum şi în subprograme dedicate diasporei maghiare. Aplicaţiile pot fi depuse pe cale electronică, începând cu 4 mai şi până în 5 iunie, ora 14:00, pe interfaţa online a Sistemului Informatic al Politicilor Naţionale (Nir.bgazrt.hu).
    
Perioada de implementare a proiectelor se întinde de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2023, a relatat Potápi. Apelul de proiecte este disponibil la adresele www.kulhonimagyarok.hu/kategoria/palyazatok şi www.bgazrt.hu.
    
Árpád János Potápi a subliniat că se bazează pe fiecare membru al naţiunii maghiare, şi că fiecare membru al naţiunii maghiare poate conta pe Guvernul Ungariei.

MTI

X