Tot mai multe drone se află la dispoziţia poliţiştilor maghiari

Tot mai multe drone se află la dispoziţia poliţiştilor maghiari

Anul acesta, poliţia maghiară a folosit drone în 2400 de cazuri, în 1100 dintre ele acestea fiind folosite împotriva unor persoane care au săvârşit contravenienţe în trafic, a anunţat Bence Rétvári, secretar de stat al Ministerului de Interne, vineri, la Budapesta.

MTI/Máthé Zoltán

Faptul că în Ungaria numărul infracţiunilor a scăzut la o treime în comparaţie cu anul 2010 se datorează dezvoltărilor făcute şi achiziţionării de echipamente moderne pentru poliţie, a subliniat Bence Rétvári, la conferinţa de presă în cadrul căreia a avut loc şi o prezentare.
    
Un alt factor care a contribuit la îmbunătăţirea securităţii publice este că numărul personalului din cadrul poliţie a crescut cu 3000 faţă de anul 2010, ajungând la 36 500, ceea ce face ca Ungaria să fie astăzi a 13-a cea mai sigură ţară din lume, a adăugat politicianul.
    În plus faţă de controlul de trafic, dronele pot fi folosite şi pentru a obţine vizibilitate asupra unor locuri greu accesibile, iar la graniţa de sud a ţării, pentru a detecta migraţia ilegală, a spus Rétvári. Dronele sunt utile şi pentru a asigura siguranţa la diferite evenimente, pentru a căuta persoane dispărute, pentru a descoperi locurile în care deşeurile sunt depozitate ilegal şi pentru a investiga locaţiile unor infracţiuni, a mai adăugat acesta.
    
În prezent, poliţia maghiară dispune de 60 de drone, pentru manipularea dispozitivelor fiind instruiţi 300 de poliţişti, a relatat István Jámbor, şeful secţiei poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General de Poliţie din Ungaria, în cadrul conferinţei de presă.
    
Dronele sunt deosebit de utile în controlul de trafic întrucât acestea nu sunt vizibile contravenienţilor, în timp ce poliţiştii pot fi observaţi cu uşurinţă, a adăugat Jámbor.
    
Desfăşurarea de drone a contribuit şi la faptul că până la începutul lunii august, pe drumurile din Ungaria au murit cu 42 de persoane mai puţin (247 de persoane) decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul accidentelor rutiere soldate cu morţi a scăzut, de asemenea, cu 30 (ajungând la 225), a mai relatat colonelul de poliţie.

MTI

X