La ce procedee terapeutice poți apela în Băile Hagymatikum din Makó
Baia Hagymatikum este situată la o distanţă de 30 de minute cu maşina de la oraşul Arad şi la o oră de la Timișoara. Staţiunea noastră balneară cu o nouă înfăţişare şi un nou renume, le dă senzaţia de relaxare celor care doresc să se recreeze cu ajutorul apei termale și al băilor de nămol al râului Mureş. În secţiunea noastră de wellness de o frumuseţe unică, le oferim familiilor şi grupurilor de prieteni o experientă incomparabilă de relaxare. Clădirea Băilor Hagymatikum este cel mai mare vis realizat al arhitectului organic maghiar, Imre Makovecz.
Baie carbogazoasă
Utilizat la indicația medicului, în special recomandat pentru afecțiuni ale inimii și ale sistemului circulator. O îmbunătățire favorabilă poate fi realizată în cazul: îngustării vaselor sanguine, arteriosclerozei, a bolilor arterelor coronariene, a operațiilor de la nivelul inimii, după atacuri de cord, în cazul bolilor aparatului locomotor asociate cu tulburări circulatorii și al osteoporozei. Tratamentul se desfășoară în apă de 32˚C, astfel se poate folosi și în caz de hipertensiune. Bulele din apa carbogazoasă acționează asupra receptorilor termici ai pielii, astfel pacientul va avea senzația unei ape plăcute, călduțe.
Elongația subacvatică a corpului (baie cu haltere)
Acest tratament constă în întinderea diverselor părți ale corpului, care se face doar la indicația medicului. Cel care a inițiat acest tratament a fost Karoly Moll, reumatolog de origine maghiară. Bolnavul este introdus într-un bazin special cu apă termală de 35˚C, cu scopul întinderii coloanei vertebrale, a articulațiilor șoldurilor și ale genunchilor. Efectul acestei întinderi este îndepărtarea vertebrelor și eliberarea nervilor tasați între acestea. Contracțiile, spasmele și aderențele musculare sunt ameliorate. Datorită faptului că tratamentul se desfășoară într-o apă termală alcalino-hidrogeno-carbonată, cele două mijloace terapeutice se completează reciproc și efectul lor este mai eficient.
Gimnastică subacvatică
Gimnastica subacvatică se desfășoară separat de restul bazinelor, într-o ambianță plăcută, apa termală fiind de 34˚C, în grup de 5-6 persoane. La împărțirea pe grupe se ține cont de boala fiecăruia. Astfel puteți participa de exemplu la gimnastică pentru: coloana vertebrală, membrele superioare, membrele inferioare sau șold. Datorită forței de plutire a apei se pot executa ușor diverse exerciții, greu executabile pe uscat sau chiar imposibile. Poate fi benefic pentru tratarea bolilor ortopedice, traumatologice sau reumatologice. În cazul unor boli speciale există și posibilitatea de a face gimnastică individuală.
Tratamentul se desfășoară într-o vană plină cu apă de 34-35˚C, cu jet de apă de 0,5-2 atmosfere.Efectul tratamentului va fi stabilit de unghiul de incidență dintre corp și jetul de apă.Jetul de apă aplicat în unghi drep are efect asupra mușchilor, iar aplicat în unghi ascuțit are efect pozitiv asupra circulației sanguine și a celei limfatice.Efect benefic are pentru: tulburări circulatorii periferice, spasme și dureri musculare, boli ale aparatului locomotor, tratamente post traumatice și recuperatorii după fracturi, îmbunătățirea condiției fizice.Împachetare cu nămol
Baia Hagymatikum utilizează nămolul râului Mureș într-o terapie complexă, împreună cu apa termală din Makó. Nămolurile au luat naștere din descompunerea pietrelor și din sedimente putrezite de plante în decursul mileniilor. Acest material de o mare retenție de apă și de granule fine este utilizat de multe decenii în băile medicale. În afară de bolile reumatice, nămolul este indicat în post-tratamentul fracturilor membrelor și în tratarea inflamațiilor cronice ginecologice.
Tratament la recomandarea medicului, în scop terapeutic, cu efect benefic asupra mușchilor, articulațiilor și asupra circulației sanguine și a celei limfatice. Ameliorează durerea, elimină crampele și aderențele musculare și stimulează metabolismul organismului. Se recomandă ca masajul terapeutic să fie combinat cu un alt tratament fizioterapeutic: gimnastică terapeutică, împachetare cu nămol sau electroterapie. Un astfel de tratament complet poate mări efectul pozitiv al procedurii. În lumea agitată de azi, masajul este cea mai benefică cale de vindecare. Oferă o revigorare fizică și spirituală atât oamenilor bolnavi, cât și celor sănătoși.