1500 de ceaune vor clocoti la Festivalul Ciorbei de Pește de la Baja

Aproape 1500 de ceaune vor fi folosite pentru gătirea a 10 tone de pește la Festivalul Ciorbei de pește de la Baja, Ungaria. Evenimentul gastronomic a fost organizat pentru prima dată în anul 1996, atunci când localitatea din sudul Ungariei a sărbătorit 300 ani de la primirea titlului de oraș. Cu siguranță la evenimentul care va ține de joi până duminică, atracția principală va fi concursul de gătit ciorba de pește de sâmbătă. Bucătarii iscusiți vor folosi 10 tone de pește, 1800 kg de tăieței, 1000 kg de ceapă, 15000 litri de apă, 380 kg de boia și 260 kg de sare.
Bajai Halfõzõ FesztiválJoi vor fi diferite manifestări cu dansuri populare maghiare în Piața Szentháromság. Vineri urcă pe scenă îndrăgitul Nagy Feró și Beatrice, iar pe Insula Petőfi vor cânta cei de la Kávészünet zenekar, Superstereo și Ocho Macho. Sâmbătă va cântă Baja Wind Orchestra, The Beats – Beatles, Soulwave, Paddy and the Rats, Anna and the Barbies, Szűcs Judit și Veracruz.  19. Bajai Halfõzõ Fesztivál
Duminică vor urca pe șcenă de pe insulă cei de la Kowalsky meg a Vega. Printre altele, ediția cu numărul 23 a festivalului va cuprinde și concursuri de pescuit, târguri de produse tradiționale, dar și un târg de vinuri. Turiștii se pot bucura de tururi în oraș pe trenulețe electrice, dar pot să bucure și de o plimbare cu barca pe Sugovica sau chiar pe Dunăre.

Orașul oaspete al evenimentului va fi de această dată o localitate înfrățită cu Baja, Biograd din Croația. Detalii despre eveniment găsiți pe pagina bajaihalfozofesztival.hu.

ViziteazaUngaria.ro/MTI

X