Ziua porţilor deschise la reşedinţa preşedintelui Ungariei – Vizitatorii au fost întâmpinați de Katalin Novák

Ziua porţilor deschise la reşedinţa preşedintelui Ungariei – Vizitatorii au fost întâmpinați de Katalin Novák

Palatul Sándor, reşedinţa preşedintelui Ungariei şi-a deschis porţile pentru public şi duminică, cu ocazia primei aniversări a învestirii preşedintelui Katalin Novák.

Palatul Sándor a avut sâmbătă aproape 3000 de vizitatori – a declarat duminică pentru agenţia ungară de presă MTI Vajk Farkas, directorul de comunicare al Oficiului Preşedintelui. Porţile deschise ale palatului Sándor simbolizează politica preşedintelui, demonstrând importanţa deschiderii către cetăţeni.
    
Vizitatorii zilei porţilor deschise la palatul Sándor au avut ocazia să urmărească schimbarea gărzii pe fond muzical şi să viziteze sălile reprezentative istorice ale clădirii, în care preşedintele primeşte şefii de stat străini cu ocazia unor programe oficiale. Cei interesaţi au avut acces, printre altele, la Sala Oglinzilor, la Salonul Maria Tereza şi la sala de audienţă a preşedintelui.
    
Duminică, preşedintele Katalin Novák a fost prezentă la ziua porţilor deschise pentru a arăta personal sălile palatului Sándor şi pentru a discuta cu vizitatorii care aşteptau să intre. În micul salon Empire, preşedintele a arătat publicului tronul papei, pe care şeful Bisericii Catolice a stat în timpul vizitei sale de luna trecută, precum şi cartea de oaspeţi în care ultima notă personală de felicitare a fost scrisă de papa Francisc.
    
În timp ce saluta mulţimea care aştepta să intre în palatul Sándor, şeful statului a ascultat printre altele şi solicitările celor care participă în mod regulat la manifestaţiile profesorilor.

MTI

X