Selectați Pagina

Viziteaza Ungaria – Relaxați-vă la HÉVÍZ, în cel mai mare lac termal din lume

Viziteaza Ungaria – Relaxați-vă la HÉVÍZ, în cel mai mare lac termal din lume

Ungaria are nenumărate izvoare termale și medicinale, ceea ce nu e de mirare, având în vedere rezervele sale termale imense. Din acest punct de vedere, pe primul loc se află capitala, unde băile termale sunt excelente, nu doar în ceea ce privește vindecarea corpului, ci și prin înălțarea spiritului, datorită elementelor fermecătoare ale arhitecturii acestora. Dacă v-ați săturat de vizitarea obiectivelor turistice din capitală, sau v-a cuprins frigul, pe vreme răcoroasă, vă recomandăm să vă îndreptați către una dintre băile patinate ale Budapestei. Indiferent dacă este vorba de frumoasa baie Gellért, patinata Széchenyi sau baia Rudas, cu piscina panoramică, oricare dintre ele reprezintă, cu siguranță, o alegere excelentă.

Baia Széchenyi

În plus față de băile din capitală, în aproape fiecare oraș din Ungaria puteți avea parte de răsfăț sub forma apelor calde, deoarece există aproximativ 100 de stațiuni balneare certificate, și 200 de tipuri de ape medicinale certificate, peste tot în țară. Dintre toate acestea iese în evidență Lacul Hévíz, din colțul vestic al lacului Balaton. Apa sa, cu o suprafață de 4.4 hectare (11-acre), acoperită de nuferi, poate fi vizitată în orice perioadă a anului, deoarece temperatura apei nu scade sub 24 grade nici iarna, iar suprafața aburită a lacului oferă un mediu cu adevărat special pentru un scăldat vindecător. Apa, bogată în minerale, și tratamentele naturale, care utilizează nămolul de pe fundul lacului, sunt excelente pentru tratarea afecțiunilor musculo-scheletice și reumatice, însă nămolul face, de asemenea, parte din tratamentele de înfrumusețare, deoarece chiar și o singură mască de nămol poate avea efecte de întinerire.

Toate hotelurile din Hévíz au capacitatea de a oferi atât servicii tradiționale, cât și medicale, oferind astfel reînnoirea fizică și sufletească, însă printre serviciile secțiunilor de spa proprii ale acestora se regăsesc nenumărate programe de menținere a sănătății, fitness și selfness. Însă indiferent la care dintre nenumăratele băi ale țării veți decide să le vizitați, cu siguranță nu veți fi dezamăgit, deoarece în Ungaria oamenii iau în serios denumirile aferente locațiilor: apele termale sunt considerate doar cele care ies la suprafață la o temperatură de peste 30 de grade, iar ape medicinale sunt considerate doar cele care au efecte medicinale dovedite, în urma consumului apei, sau fiind utilizate pentru îmbăiere.

Sursa: Heviz.hu/WizzAir.com

X