Centru ecologic și un hotel unicat inaugurat aproape de granița cu România

Centru ecologic și un hotel unicat inaugurat aproape de granița cu România

După o investiție de 5 milioane de euro a fost inaugurat Hotelul și Centrul Ecologic Pangea din orașul Nyíregyháza, lângă Băile Sóstógyógyfürdő. Hotelul se află de asemenea în imediata vecinătate a Grădinii Zoologice Sostó și are în total 38 de camere, săli de conferințe și un centru pentru educație. Fiecare cameră are ceva tematic din lumea zoologică și cea preistorică.

Prezent la inaugurare, primarul Ferenc Kovács a dezvăluit că această investiție face partea dintr-un proiect în valoare de peste 20 de milione privind dezvoltarea zonei grădinii zoologice. Pe lângă acest hotel va foi schimbat partea de intrarea a Sostó Zoo-ului, leopardul zăpezilor va primi un teritoriu mult mai mare, iar Epoca de Gheață va fi prezentat într-o locație deosebită. Pe lângă acest hotel tematic, Băile din Sóstógyógyfürdő vor mai avea un alt hotel de patru stele, care deocamdată se află în construcție.

Tünde Szabó, secretarul de stat pe probleme de sport a mărturisit că orașul care află la doar 100 de km de Satu Mare și la 120 de km de Oradea, va fi pănă în 2020 un pol economic și turistic pentru Ungaria.

László Gajdos, directorul grădinii zoologice a mărturisit că pe lângă Hotelul Dzsungel, recent inaugurata Pangea va fi operat chiar de către ei, iar centrele de educație și de conferine vor fin un real sprjin pentru derularea diverselor proiecte și tabere pentru copii.

Detalii despre una din cele mai atractive grădini zoologice din Europa: http://www.sostozoo.hu/
Băile Sóstógyőgyfürdő îți va oferi amintiri de neuitat: http://www.sostort.hu/ro

X