VIDEO – Cum petrec turiștii români care fac Revelionul în Hajdúszoboszló

VIDEO – Cum petrec turiștii români care fac Revelionul în Hajdúszoboszló

Platforma altv – în colaborare cu traveljournal.ro și viziteazaungaria.ro – a realizat o emisiune specială despre periaoda de sărbători. Aflați de la Enikő Lévay (OMD Hajdúszoboszló), Zoltán Márki (Cazare Hajdúszoboszló) și Alex Popa (viziteazaungaria.ro) cum petrec turiștii români care fac Crăciunul și Revelionul în Hajdúszoboszló.


Hajdúszoboszló se află în imediata vecinătate a renumitei puste, Hortobágy, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, si este primul parc national din Ungaria. Hajdúszoboszló este situat doar la 20 de km de vibrantul oraş Debrecen, al doilea oraș ca mărime din Ungaria, dupa Budapesta.

Principalul punct de atracţie al oraşului îl reprezintă complexul balnear, compus din baile termale , ştrand, aquapark in aer liber, palatul acvatic de distracţii Aqua Palace si Zona Premium, cel mai nou și mai atractiv spa wellness în aer liber din Ungaria, care a fost construit, ca o extensie a strandului. Zona Premium satisface cerinţele de calitate de cinci stele prin elementele sale vizuale atrăgătoare, speciale, experienţe acvatice unice și servicii de wellness.

Datorită serviciilor deosebite, complexul balnear oferă pe tot parcursul anului o experienţă de neuitat atât pentru persoanele dornice de tratament, cât şi pentru cele doritoare de recreere şi nu în ultimul rând familiilor cu copii.

Pe lângă recreerea în Complexul balnear, restaurantele, hotelurile şi oraşul Hajdúszoboszló, oferă vizitatorilor şi o gamă largă de programe. Staţiunea întreţinută excelent şi amenajată cu parcuri minunate constituie locul perfect pentru familiile şi persoanele care doresc atât vindecare, cât şi relaxare totală.

În octombrie 2022, parcul Szent István și promenada Regele Mátyás király din Hajdúszoboszló au fost reȋnnoite. În cadrul investiţiei de mare amploare au fost create mai multe puncte de atracţii care merita vazute.

In afara Complexului balnear putem oferi vizitarea muzeului Bocskai István, care a fost îmbogățit anul trecut cu două bijuterii de încoronare maiestuoase. Ambele sunt legate de omonimul muzeului, principele transilvănean István Bocskai.

Au supraviețuit extrem de puține obiecte care pot fi legate de persoana lui Bocskai. De la înființarea Muzeului István Bocskai, acesta și-a considerat sarcina de a colecta obiecte care pot fi legate de omonim, original sau, dacă acest lucru nu este posibil, a unei copii, pentru a păstra memoria principelui Ungariei si al Transilvaniei.

Dintre aceste obiecte se remarcă prin valoare și execuție artistică coroana pe care Bocskai a primit-o de la sultanul turc. După moartea lui Bocskai, coroana a fost dusă la Viena de palatinul György Thurzó în 1610. Coroana poate fi văzută încă în expoziția permanentă a Kunsthistorisches Museum din Viena.
Pe lângă coroană, una dintre însemnele regale supraviețuitoare ale prințului este și sceptrul Bocskai. Probabil că și sceptrul i-a fost dat lui Bocskai de către turci. A fost realizat intr-un atelier de aurarie din Cluj-Napoca. După moartea lui Bocskai, sceptrul a devenit proprietate privată și a fost păstrată multă vreme la Muzeul Bruckenthal din Sibiu. Astazi apartine colectiei Muzeului National de Istorie a Romaniei din Bucuresti.

Muzeele din Viena și București au dat permisiunea numai Muzeului Bocskai din Hajdúszoboszló să facă copii nobile și autentice ale operelor de artă originale. În cadrul investiției în valoare de aproximativ 420.000 EUR anul trecut s-a construit noua aripă modernă de 200 m2 a muzeului, așa-numita Trezoreria domnească. Aici a fost înființată Sala Bocskai, adică noua expoziție permanentă, unde se poate vedea o copie a coroanei și a sceptrului.



perfect-tour.ro
X