Ungaria menţine restricţiile până la data de 8 aprilie

Ungaria menţine restricţiile până la data de 8 aprilie

Guvernul Ungariei a prelungit termenul de aplicare al măsurilor de protecţie împotriva coronavirus aflate acum în vigoare până la data de 8 aprilie. Decizia a fost luată la propunerea comitetului operativ – din cauza celui de-al treilea val al epidemiei de coronavirus – este motivată de nevoia apărării vieţii, integrităţii fizice şi a sănătăţii.

Rămân în vigoare dispoziţiile cu privire la obligativitatea purtarea măştii, se menţin restricţiile de circulaţie şi rămân valabile măsurile privind conduita din spaţiile publice, precum şi restricţiile din magazine, facilităţi de petrecere a timpului liber şi cluburi de noapte, respectiv cu privire la orarul magazinelor, al unităţilor de prestări servicii şi cele din învăţământ.

Totodată a fost prelungită, tot până la data de 8 aprilie, valabilitatea restricţiilor de circulaţie: este menţinut controlul de la frontierele interne ale Ungariei, din spaţiul Schengen, respectiv sunt menţinute restricţiile de intrare în ţară a traficului de persoane.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţia a aplicat 1898 de amenzi pentru nepurtarea măştii, ceea ce face ca numărul amenzilor aplicate până acum să ajungă la 41169.

Weekendul trecut au mai fost amendate şi 1481 de persoane care nu au respectat măsurile cu privire la comportamentul din spaţiile publice şi cele cu privire la interdicţia de adunare în grupuri, numărul acestor amenzi ridicându-se, astfel, în total la 56179.

MTI

X