Ungaria este a treia ţară în Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, România pe primul loc

Ungaria este a treia ţară în Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, România pe primul loc

Ungaria este a treia ţară din Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, ponderea proprietarilor de locuinţe ajunge la 91,3% , a relatat, marţi, cotidianul economic ungar Világgazdaság, citând un studiu realizat de compania de comparare a preţurilor Compare the Market Australia privind condiţiile de locuire în 26 de ţări europene.    

Pe primul loc se află România, ţară în care 96,1% din populaţie deţine un imobil, urmată de Slovacia, cu 92,3%. Ungaria şi Croaţia s-au clasat pe locul al treilea, la egalitate, cu 91,3% fiecare. La coada listei se află Germania, unde doar 50,4% din populaţie deţine o locuinţă proprie, potrivit studiului.
    
Acesta arată în mod clar că cererea pentru proprietatea privată a locuinţelor este mult mai mare în zona Europei Centrale, în timp ce în Occident cultura închirierii se bucură şi ea de popularitate , arată cotidianul.
    
Preţurile pe metru pătrat sunt cele mai mari în Ungaria, cu o medie de 2 250 de euro. Preţurile chiriilor sunt, de asemenea, ridicate, dar Slovacia şi Lituania devansează Ungaria, unde chiria medie este de 453 de euro, scrie cotidianul Világgazdaság.

MTI

X