Turiştii ruşi şi ucraineni vor avea o biserică proprie în celebra stațiune balneară din Hévíz

Turiştii ruşi şi ucraineni vor avea o biserică proprie în celebra stațiune balneară din Hévíz

Eparhia Ortodoxă din Ungaria a Patriarhatului de la Moscova a depus la sfârșitul anului trecut piatra de temelie a noii sale biserici ortodoxe din oraşul maghiar Hévíz.

Biserica ortodoxă va purta numele Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Dătător de Viaţă” şi va fi amplasată pe strada Endre Ady, costurile construcţiei ridicându-se la 1,2 milioane de euro, a relatat, pentru agenţia e presă MTI, Gábor Papp, primarul oraşului Hévíz.

În stațiunea balneară din Ungaria şi în împrejurimile sale trăiesc foarte mulţi vorbitori de limbă rusă, de religie ortodoxă, în plus în zonă soseşte şi un număr foarte mare de turişti ruşi şi ucraineni, iar eparhia susţine, de multă vreme şi slujbe în oraş.

Eparhia a găsit un loc propice pentru ridicarea bisericii, după ce a achiziţionat şi a comasat trei terenuri private de pe strada Ady. Potrivit planurilor asupra cărora s-a convenit cu municipalitatea, lăcaşul de cult construit va fi unul de dimensiuni moderate, care să se integreze în peisaj: va avea o amprentă la sol de 15×15 metri, un regim de înălţime de 12 metri şi trei cupole, a explicat Gábor Papp.

viziteazaungaria.ro/MTI

X