Turismul din Ungaria a atins cote record anul acesta

Turismul din Ungaria a atins cote record anul acesta

Numărul turiştilor a crescut cu peste 5 procente, iar încasările unităţilor de cazare cu peste 10 procente în prima jumătate a anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Locomotiva creşterii au fost chiar turiștii autohtoni, fapt ce semnalează că posibilităţile financiare ale familiilor maghiare s-au îmbunătăţit – a comunicat joi Cabinetul Prim-Ministrului ungar, comentând cele mai noi date publicate de Oficiul Naţional de Statistică (KSH).

Conform comunicatului remis agenţiei ungare de presă MTI, guvernul acordă tot sprijinul necesar în interesul continuării creşterii dinamice a turismului maghiar. Programele de subvenţionare directă, dezvoltările infrastructurale şi campaniile de informare au în vedere acest scop.

Csaba Dömötör, secretarul de stat responsabil pentru relaţiile cu parlamentul în cadrul Cabinetului Prim-Ministrului a subliniat că suma de 7,6 de miliarde de forinţi (aprox. 110 milioane de lei) alocată pentru dezvoltarea turismului în anul 2010 a crescut la 53 de miliarde de forinţi (aprox. 769 de milioane de lei).

Turismul nu este doar o ramură de succes a economiei, ci şi o activitate prin care se poate afirma dragostea de ţară, căci ne oferă posibilitatea păstrării valorilor culturale şi a bogăţiilor naturale – se arată în comunicat.

MTI

X