Peste jumătate de milion de participanţi sunt aşteptaţi la Festivalul Sziget din Budapesta

Peste jumătate de milion de participanţi sunt aşteptaţi la Festivalul Sziget din Budapesta

Zece mii de persoane au sosit deja la Festivalul Sziget din Budapesta, al cărei ediţie cu numărul 26 va debuta oficial miercuri, iar organizatorii se aşteaptă la prezenţa a peste 500 de mii de participanţi în momentul de vârf al festivaului. Festivalul este organizat anul acesta sub campania Love Revolution.

În baza biletelor vândute deja, peste 120 de mii de străini vor petrece la Sziget, dar după lungi ani, pentru prima oară, după maghiari, nu olandezii vor fi cei mai numeroşi – 15 mii -, ci britanicii, care vor veni în număr de 20 de mii pe insula de pe Dunăre din Budapesta. Participanţii vor putea alege dintr-un total de 600 de programe, a declarat marţi organizatorul principal al festivalului Tamás Kádár, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii mass-media, invitaţi să viziteze teritoriul pe care se va desfăşura evenimentul. Acesta a adăugat: cu 120 de mii de străini, Sziget este cea mai mare atracţie turistică a Ungariei.

Ediţia din acest an a Sziget va avea loc între 8 şi 15 august. Capi de afiş sunt Lana Del Rey, Kendrick Lamar, Gorillaz, Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo, Arctic Monkeys, Liam Gallagher şi Shawn Mendes. Kádár a subliniat că anul acesta, împreună cu investitorii, organizatorii au putut majora suma acordară artiştilor cu 12 procente, astfel că bugetul a ajuns la peste 26,8 milioane de euro, motiv pentru care doar pentru artiştii care vor urca pe scena principală s-a putut cheltuit cu peste 3,2 milioane de euro mai mult. La Sziget vor concerta artişti din peste 100 de ţări.

În faţa Scenei Mari se vor putea distra circa 60 de mii de persoane, în faţa Scenei MasterCard by A38 – 15 mii, iar în Arena Bacardi în jur de 14 mii.

Pentru Sziget a fost demarată campania Love Revolution, care are efect şi asupra ofertei de programe. Scopul principal al iniţiativei este lupta împotriva violenţei şi intimidării, Pământul trainic, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, precum şi stoparea prejudecăţii şi excluderii.
De un sfert de secol Sziget este alături de aceste valori, iar cu această campania dorim să subliniem acest lucru, a completat Kádár. Unul din punctele categorice ale Love Revolution este protecţia mediului, cauza dezvoltării durabile, motiv pentru care la ediţia din acest an a fost introdus sistemul de re:pahar, prin care paharele aruncate vor dispărea de la festival, ajungându-se astfel să fie redusă cantitatea de deşeuri cu 1,5 milioane de pahare, a explicat Tamás Kádár.

Pe Sziget Beach vor putea să se bălăcească 1000 de persoane simultan, graţie nivelului actual scăzut al Dunării.
Directorul tehnic al festivalului, Dániel Benis a declarat, la rândul său, că activitatea centrelor de prim-ajutor care vor funcţiona pe teritoriul festivalului este sprijinită de zece ambulenţe, 600 de paramedici şi 40-45 de medici. În total, la ediţia din acest an a Sziget vor activa mai mult de 1000 de voluntari, 1200 de paznici şi 300 de pompieri.

MTI

X