Orașe din România și Ungaria vor fi legate de o companie aerienă regională

Orașe din România și Ungaria vor fi legate de o companie aerienă regională

Luni, pe aeroportul de la Debrecen s-a anunţat lansarea zborurilor companiei aeriene regionale Aeroexpress, care leagă Budapesta de Cluj-Napoca, iar Debrecen de Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

Statul maghiar a devenit la începutul anului acţionar majoritar al aeroportului de la Debrecen, iar obiectivul este ca regiunea să aibă parte de un aeroport modern, de mare capacitate, care să răspundă cerinţelor secolului XXI. Potrivit lui Levente Magyar (foto), atât condiţiile financiare, cât şi cele profesionale permit ca aeroportul din Debrecen să devină un aeroport de importanţă regională.

MTI/Czeglédi Zsolt

Cu ocazia lansării zborurilor, Diána Széles, viceprimarul oraşului Debrecen, responsabil şi de turism, respectiv Ferenc Péter, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, au vorbit şi despre oportunitatea pe care noile zboruri regionale o pot reprezenta în dezvoltarea vieţii de afaceri şi a turismului în regiune.

Potrivit viceprimarului, zona turistică Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-lacul Tisza poate fi atractivă pentru cei care sosesc din Transilvania, în timp ce preşedintele de consiliu judeţean a atras atenţia asupra faptului că judeţul Mureş este a cincea cea mai vizitată regiune din România, iar Sovata este o destinaţie populară în rândul turiştilor maghiari.
    
Dániel Somogyi-Tóth, directorul general al Aeroexpress Kft., care operează zborurile regionale, a declarat că transportul aerian maghiar s-a dezvoltat foarte mult în ultimii zece ani, în Europa zboară sute de avioane înmatriculate în Ungaria, însă transportului regional i s-a acordat mai puţină atenţie. Acest gol doreşte să îl umple compania Aeroexpress Regional, al cărei coproprietar sunt BASe Airlines Zrt., o companie 100% maghiară, respectiv două persoane fizice maghiare.
    
BASe este prezent pe piaţă de 31 de ani şi a dobândit o experienţă semnificativă în aviaţia regională din Europa, a specificat directorul general al Aeroexpress Kft.
    
În prezent, compania deţine trei aeronave turbopropulsoare Embraer 120 ER, care pot transporta câte treizeci de persoane.
    
Pe lângă zborurile regionale pe care le operează deja în Finlanda, compania urmează să zboare, în lunile septembrie şi octombrie, pe rutele Budapesta-Cluj-Napoca-Debrecen-Târgu Mureş-Debrecen şi Debrecen-Cluj-Napoca-Budapesta, de trei ori pe săptămână, luni, miercuri şi vineri, a specificat Dániel Somogyi-Tóth, coproprietar al companiei aeriene.

MTI

X